Binali Yıldırım: Chp Neredeyse Kışı Kaldırıp Yazı Getirmeyi Vadedecek

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, CHP’nin vaatlerine ‘kışı kaldırıp hep yaz yapacağı‘ benzetmesinde bulundu.

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, CHP’nin vaatlerine ‘kışı kaldırıp hep yaz yapacağı‘ benzetmesinde bulundu.

    Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Burdur‘a gelen Binali Yıldırım, Gölhisar Kaymakamlığı‘nı ziyaret etti. Yıldırım, Fethiye’ye uzanan yaklaşık 150 kilometrelik karayolunun sıkıntılı olduğunu, bu sıkıntıyı biran önce gidermek için çalışmalara başlandığı söyledi. Yıldırım, üç ilçeden geçen yolun tamamının bölünmüş yol olacağını aktardı.

    CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun vaatlerini de eleştiren Yıldırım, "Şunu vereceğim, bunu vereceğim, bunu getireceğim." şeklindeki vaatlerin sonunun gelmediğini ifade eden Yıldırım şunları söyledi: "İzmit’ten bir vatandaş bana mesaj attı. ‘Bakanım bu vaatleri dinledim. Dinledikçe heyecanım arttı. Daha dikkatli dinledim sonunda zannettim ki kışı kaldıracağım hep yaz yapacağım diyecek. Bir tek onu yapmadı.‘ Anlıyorsunuz değil mi? Siyaset böyle bir şey. Gerçekler ayrı siyaset ayrı bir şey. Her zaman hizmet siyasetini ön planda tuttuk. 8 yıl boyunca eğitimde, sağlıkta, ulaşımda her alanda Cumhuriyet tarihinin 80 yıllık biriken dağ gibi sorunlarını dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geldik. Bizim derdimiz para değil biz zamanla yarışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak bu işlerin hepsini yaparak bugüne kadar geldik bundan sonrada çok daha güzel hizmetleri yapacağız.”

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Gölhisar Meydanı’nda halka seslenen Yıldırım, kendilerinin konuşmasına gerek olmadığını, hizmetlerinin zaten konuştuğunu ifade etti. Yıldırım, "Uçağa binmeyen kalmasın dedik. Geçmiş yıllarda, Türkiye’de 25 tane havaalanı çalışıyordu, şu anda 46 havaalanını çalışır hale getirdik. 8,5 milyon vatandaş uçağa binerken, bu sayı 2010 yılında 52 milyona çıktı. Havayolu gerçekten halkın yolu oldu.10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Demek ki bu işler laf ile olmuyor. Yol yapmak önemli değil, milletimizin gönlüne yol yapmak önemli.” şeklinde konuştu.

İktidara geçtiklerinde 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu belirten Yıldırım, “Bölümmüş yolları 20 bin kilometreye çıkardık. 6 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlıyken şimdi 74 vilayet bölünmüş yollarla birbirine bağlandı. Hizmet bu. Bizde laf yok iş var. Nerede ne yol varsa nerede ne ihtiyaç varsa yapıldı. Söyledik mi yaparız. Burdur’un Bucak ve Çeltikçi ilçesinde yaşayanlar bilir. Başkan üst geçit istedi yaptık. Hizmet siyasetini ön planda tuttuk.” dedi.

    Yıldırım gezilerine Altınyayla, Tefenni, Karamanlı ve Yeşilova ile devam etti.