Başbakan Erdoğan: Kaset Mamulü Genel Başkan Çetelere Diyet Ödüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O kaset mamulü genel başkan çetelere diyet ödüyor." diyerek, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O kaset mamulü genel başkan çetelere diyet ödüyor." diyerek, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı‘ndaki mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, ‘12 Haziran‘da milletten alacakları yetki ile milletin anayasasını yapacaklarını‘ söylediklerini hatırlatarak, "İşte şu anda bizim bu hedefimizi, bu projemizi sabote etmek için yoğun bir gayret var. Türkiye‘nin, bu aziz milletin kendi anayasasını yapmasını engellemek için çok yoğun bir gayret var. Çeteler, milletin kendi anayasasını yapacak olmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar. İşte kaset mamulü bir genel başkan... Şu anda çetelere olan borcunu ödüyor. O kaset mamulü genel başkan çetelere diyet ödüyor. Onun izinden gidiyor. Onun rehberliğinde yürüyor." şeklinde konuştu.

"500 GÜNDE ÜLKENİN TÜM DENGELERİNİ BOZDULAR"

Erdoğan, şunları söyledi: "1991‘de SHP ile yani şimdiki CHP ile koalisyon kurdu. 500 gün dolmadan ülkenin tüm dengelerini birlikte altüst ettiler. Merhum Özal‘ın yaptıklarını birkaç ay içinde adeta yakıp yıkıp kül ettiler. İşte CHP Genel Başkanı da şu anda onun yönetiminde, onun önderliğinde yürüyor. Meydanlara çıkıyor, ‘ben dürüstüm, ben haram lokma yemem, benim adım Kemal, kaynak benim‘ diyor. Aklına ne geliyorsa söylüyor. Bay Kemal, sen dürüstsün de Denizli için uydurduğun Yunus bebek meselesi nedir? Yalova‘da ortaya bir yalan attı, Denizli‘de bir bebeğin annesi tarafından yoksulluk nedeniyle terk edildiğini söyledi. Araştırdık, öyle bir vaka yok. ‘Yağmur‘ adındaki bir bebek engelli olduğu için ailesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu‘na verilmiş, devlet de ona sahip çıkmış. Dürüstsen çık şimdi kamuoyundan özür dile. Dürüstsen Antalya‘da CHP‘li belediyelerin bol keseden attığı ama yerine getirmediği vaatlerin hesabını ver."

Başbakan Erdoğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Kendisi de diyor ya ‘1 milyon işsize iş vereceğim‘. Sırtında küfe yok ki, yumurta küfesi yok, onun için bol bol atıyor. Bütün ailelere 600 lira para dağıtacakmış. İnandınız mı? Birisi de çıkıyor bakıyorsunuz; Hilal Kart, Helal Kart... Sınırı-mınırı yok. Helalinden ye, diyor. Nerede kaynak, anlat. Ya 3,5 sene Sayın Bahçeli sen de bu ülkede başbakan yardımcılığı yaptın. Ya siz bizi rezil ettiniz. El aleme muhtaç ettiniz. Yurt dışından kredi vermiyorlardı. Yunanistan gibi IMF‘nin kapısına düştünüz."

Erdoğan, "Onlar borçlandı bir ödüyoruz. Onlar pisletti, biz temizliyoruz." şeklinde konuştu.