Arınç: Engellileri Biz Fark Ettik, Sorunlarını Çözdük, Daha Fazlasını Yapacağız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, engellilerin kendi hükümetleri döneminde fark edildiğini ve sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Arınç, “Daha fazlasını yapacağız. Bakım ücretlerini artıracağız, sosyal hayatı da kolaylaştıracağız.” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, engellilerin kendi hükümetleri döneminde fark edildiğini ve sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Arınç, “Daha fazlasını yapacağız. Bakım ücretlerini artıracağız, sosyal hayatı da kolaylaştıracağız.” dedi.

Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç’la birlikte Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde engellilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve milletvekili adaylarını da katıldığı toplantıya engelliler yoğun ilgi gösterdi. Bazı engelliler, dosyalar halinde hazırladıkları sorunlarını Bülent Arınç’a teslim etti. Arınç ve eşi, engellilerden oluşan mehter takımının mini konserini büyük bir beğeni ile izledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmada, engellilerin kendi hükümetleri döneminde fark edildiğini dile getirdi. Koalisyon hükümetleri döneminde engellerin hatırlanmadığını vurgulayan Arınç, 8,5 yıllık iktidar döneminde bir çok kanun çıkartarak sorunları büyük oranda çözdüklerini ifade etti.

Türkiye‘de her 8 aileden birinde bir engelli bulunduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: “Bu insanların sorunlarını çözmek bize nasip oldu. Tayyip Erdoğan başbakanlığında bugüne kadar 8,5 yılda hükümet olan bakanlarıyla milletvekilleriyle AK Parti hükümeti ve grubu oldu. Bunu bir parti propagandası olarak lütfen kabul etmeyin. Bu bir gerçektir ve kim bunu yapmışsa biz ona ancak teşekkür eder, Allah razı olsun deriz. Yapılanların hepsini biliyorsunuz, uzun uzun anlatacak değiliz. Daha fazlasını yapacağız. Bakım ücretlerini artıracağız, sosyal hayatı da kolaylaştıracağız.”

“Siz toplumun bir parçasısınız, bizim bir parçamızsınız.” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Evinde engelli olmayan aileler de mutlaka var ama biz birbirimizin halini anlamak, dinlemek mecburiyetindeyiz. Bakınız belediye başkanlarımız sizlere umumi taşıt araçlarında sağladıkları kolaylıklar, batıda çok önceleri vardı ama bizde hiç dikkate alınmamıştı. Sadece o da değil, merdivenleri nasıl çıkacaklar, önlerindeki bariyerleri nasıl aşacaklar. ‘Gel‘ diye çağırıyorsun ama senin yanına nasıl ulaşacak. Bunları da fark ettik. Çok şükür belediye araçlarında bu imkanlar hepimizi memnun eder düzeyde. Sizler rahat ve huzur içinde olacaksınız ki bizler de rahat ve huzur içinde olalım. Sözü uzatmayacağım, yaptıklarımız sayfalarca anlatılacak bir başarı öyküsüdür.”