Kayınpederi Usame Bin Ladin'i anlattı

Öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in kayınpederi konuştu. Bin Ladin'in sonuncu ve en genç eşi olan Yemenli Emel Abdülfettah El Seda'nın babası Ahmed El Abdülfettah Seda, başlangıçta teklifi geri çevirdiğini anlattı.

Kayınpederi Usame Bin Ladin'i anlattı
Yemenli Ahmet Abdul Fettah, Usame Bin Ladin'in 29 yaşındaki son eşi olan Emel'in babası, yani Ladin'in kayınpederi. Şu an Yemen'in başkenti Sana'da yaşayan adam, kızının Ladin ile nasıl evlendiğini ve sonrasındaki süreci Reuters'e anlattı.

Ladin'in kayınpederi, "Usame bin Ladin ile kızım 1999 yılında evlendi, yani 11 Eylül saldırılarından 2 yıl önce, kızım öğrenciydi, dini dersler alıyordu. Bir aracı vasıtasıyla Ladin'in kızımla evlenmek istediğini öğrendik, ben ilk başta kabul etmedim çünkü kızım evlenince Afganistan'a gidecekti, çok uzaktı, onu uzun süre göremeyecektim, bu nedenle evliliği istemedim" dedi.

Ahmet Abdul Fettah, Ladin'den başlık parası veya mihir almadıklarını söyleyerek, "Yemen'de kız ailesine başlık verme adedi vardır ayrıca mihir parası da ödenir fakat Ladin'den biz başlık parası almadık" diye konuştu.

66 yaşındaki adam, "Ladin'i ben hayatımda hiç görmedim, düğünleri de burada olmadı, kızım evlenmeyi kabul edince Yemen'den Afganistan'a gitti, orada düğünleri oldu, daha sonra ilk çocukları doğunca telefonda konuştuk, kızın adını Safiye koymuşlardı, ondan sonra kızımla bir daha konuşamadım" dedi.

Şu an kızından haber alamayan Abdul Fettah, "herkesten yardım istiyorum, kızımı bana geri göndersinler, inşallah kızımla, çocuklarının durumu iyidir, onları bir an önce görmek istiyorum" dedi.

Ahmet Abdul Fettah, Yemen'de Ladin'le ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklandığını ve sorgulandığını söyledi, sonra suçsuz olduğu ortaya çıkınca Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in emriyle serbest bırakıldığını anlattı.