Tokat İstanbul Uçak Seferlerinin Ankara Aktarmalı Yapılması

Anadolujet Pazarlama ve Satış Uzmanı Demokan Öktem, tepki çeken yeni aktarma uygulamasına karşı, "Ankara aktarmalı da yolcunun az olacağını düşünmüyoruz. İnanılmaz fizibilite çalışması ve araştırma yapılarak bu değerlendirildi" dedi.

Anadolujet‘in Tokat İstanbul havayolu seferleri 23 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Ankara üzerinden aktarmalı olarak yapılacak. Süre ve ekonomik maliyet açısından sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının tepkisini çeken değişiklikle ilgili Anadolujet saha gözlem ekibi; yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına yeni yapılan düzenleme ve beraberindeki yansımalarla ilgili aydınlatıcı bilgi vermek üzere Tokat‘a geldi. Grand Ballıca Otel‘de düzenlenen basın toplantısına, Anadolujet

Pazarlama ve Satış Uzmanı Demokan Öktem, Anadolujet Saha Çalışma Ekibi yetkilisi Emre Suer ile saha ekibinden Yurtsev Erongun ve Tülin Karaman katıldı. Anadolujet Saha Gözlem Ekibi yetkilisi Emre Suer, hava yolu yatırımının en verimli şekilde kullanılması için çeşitli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Havayolunu kullanan insanların direkt olarak İstanbul‘a uçmak istemesine dikkat çeken Suer, şöyle konuştu: "Buradan Türkiye‘nin merkezi saydığımız İstanbul herkes için direk uçuş noktası aslında. Ama biz Anadolu Jet olarak ne diyoruz? Bugün Tokat‘tan bir yere otobüsle gitmeyen insanlarda uçaktan faydalansın istiyoruz. Bu anlamda hesap kitap bizi Ankara merkezli diğer illere bağlantıya götürüyor. Bugün havayoluna alışmış insanlarda İstanbul‘a doğrudan uçmamanın yaratacağı olumsuzluk mutlaka olacak. Meseleye

uzun vadede baktığımızda Tokat havaalanının daha çok kullanılması mümkün. Orta kesim ve herkesin havayolunu kullanabilmeli. Bunları bir yere getirdiğimizde Anadolu Jet‘in Ankara aktarmalı Tokatlıların bir çok yere ulaştırma gayreti çok makul önemli bir başlangıç."

Aktarmada ikinci bağlantı noktası için sadece 25 TL ödeyeceğini ifade eden Suer, aktarmanın kullanılmasında amacın Ankara‘dan Türkiye‘nin bütün noktaları ve dünyanın bütün noktalarına bağlamak olduğunu söyledi.

Tülin Karaman ise aktarmada yaşanan tepkileri alışkanlık değiştirme sürecinde yaşanan tepkiler olarak değerlendirdiklerini anlattı. Karaman, insanları belli merkezlerde toplayıp oradan bir yere dağıtmanın dünyanın kullandığı bir sistem olduğuna işaret etti.

Anadolujet Pazarlama ve Satış Uzmanı Demokan Öktem de, Çanakkale, Kayseri, Siirt, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Alanya ile 4-5 ilin daha bu sisteme dahil edileceğini, Anadolujet‘in 6 ay daha Bora jetle uçuşlarına devam edeceğini söyledi. Öktem, bir gazetecinin ‘öngörülen Ankara aktarmalı İstanbul seferi yerine oturmazsa yeniden direk İstanbul seferlerine başlayacak mısınız?" şeklindeki sorusuna şöyle karşılık verdi: "Onun için şimdi bir şey söyleyemem. Seferin durumuna bakılmalı. Şu an yüzde 80 görülen

doluluk İstanbul yolcusu değil. Yüzde 20-27 arası İstanbul yolcusu, kalan yolcular diğer illere gitme isteği duyuyor. İstanbul‘da da bekleyerek dağılıyorlar, yani insanlar eziyet çekmiş oluyor. Bizim uyguladığımız bu sistemle kimse bekleme durumunda kalmayacak. En fazla bekleyeceğimiz bir saat. Bir saat bir havayolunda bekleme süresi için çok iyi"

Öktem,basın mensuplarının "1-2 ay içinde Ankara aktarmasına Tokatlılar ilgi göstermezse İstanbul seferlerini direkt yeniden başlatabileceğinizin sözünü verebilir misiniz?" şeklindeki sorusuna da şöyle cevap verdi "Onun sözünü ben veremem. O beni çok aşıyor. Tokat‘a geldik bir kere, seferleri kaldırma gibi bir şey yok artık uçulacak. Ankara aktarmalı da yolcunun az olacağını düşünmüyoruz. İnanılmaz fizibilite çalışması ve araştırma yapılarak bu değerlendirildi."

Kaynak: İHA