İstikrar Devam Ederse Otomotiv Sektörü Rekor Kırar

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ilk 4 ayın sonuçlarına göre geçen yıla oranla otomotiv sektörünün yüzde 70 büyüdüğünü belirterek, "İstikrar devam ederse geçen senenin üzerinde bir rakam bekliyoruz. Bu da yeni bir rekor anlamına geliyor" dedi.

Aybar, yaptığı açıklamada, sektörün bu yıl umulandan çok daha iyi performansla başladığını söyleyerek, "Otomotiv sektörü biliyorsunuz bu yıl umulanın çok daha üzerinde iyi bir performansla başladı. İlk 4 ay sonuçlarına göre, geçen yılın ilk 4 ayına göre sektörde, yüzde 70 civarında büyüme var. Bu büyüme de bizler için önemli bir mesaj aslında. Türkiye artık geçen yıl başlayan yüksek ivmelenmenin, devamını şuan yaşamakta" diye konuştu.

Bütün meselenin artık belli bir istikrarın tamamen, oturmuş olması, olduğuna dikkat çeken Aybar şunları kaydetti:

"Çünkü istikrar olduğunda satışlarda, belli bir denge oluştuğunda, buna göre stok ve ürün planlamaları sağlıklı yapılabiliyor. Ekonomik çözümler bulunabiliyor. Dolayısıyla bu hepimize, özellikle de tüketici vatandaşımıza da fayda sağlıyor. Bu istikrarın devam etmesinde başka bir hususta kredi oranlarının da aynı şekilde devam ediyor olması. Bu zam karşılıklarla, orada belli bir frenleme de söz konusu olmaya başladı. Bunu nisan ayında gördük. Bunu da doğal karşılıyoruz zaten bu yılın toplamını, geçen

yılın ayarında bekliyorduk. Bu ayarı da Türkiye bu yıl yakalayacak görülüyor. Önemli olan bundan sonraki yıllarda da bu yüksek potansiyelin kendisini pazarda göstermesi. Ben tahmin ediyorum ki, ilerlemeye devam edeceğiz. Çünkü, gerek makro ekonomik istikrarın devamında, gerek, Türkiye‘deki ekonomik büyümenin devamında, bize bu ümitleri vermeyi sürdürüyor."

İstikrar ve satış ortamı oldukça, insanlarımızın özellikle ekonomik gelişmesine paralel olarak otomobil aldığını vurgulayan Aybar, "Çünkü ekonomi demek ulaşım demektir. Türkiye‘de karayolu ulaşımı etkili olduğuna göre, ekonomiyi büyütmenin yolu ulaşımın büyümesinden geçer. Bunlar birbirinin tamamlayıcısı olarak devam edecek. Neticede bu yıldan ümitliyiz, ümitsiz değiliz. Geçen yıl rekor kırıldı. Bu yılda rekor bekliyoruz. Geçen yılın biraz daha üzerinde bekliyoruz. Zaten bu da rekor anlamında oluyor. Bu

da istikrarlı büyümekle olur. İstikrarlı büyümekte, her yılın belli bir ritmi yakalamış olması. İnişler çıkışlar verimi öldürüyor. Verim olmayınca da üretimdeki genişleme dahi yeni yatırımlar dahi sorgulanmaya başlıyor. Şuandaki gidişat bizim için olumlu. Bu işte durmak yok duramazsınız. Çünkü çok dinamik bir sektör. Potansiyel çok fazla, Türkiye‘de daha bin kişinin 100 kişisinde otomobil var. Bu rakam gelişmiş ülkelerin çok altında. Bu da bizi çok daha fazla çalışmaya itiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA