Yıldız Holding Ambalaj Grubu, Yüzde 45 Büyüme Hedefliyor

Şubat ayında İtalyan gıda ambalaj filmi üreticisi Nuroll Spa’yı satın alan Yıldız Holding Ambalaj Grubu, 2011’de yüzde 45 büyümeyi hedefliyor.

Şubat ayında İtalyan gıda ambalaj filmi üreticisi Nuroll Spa’yı satın alan Yıldız Holding Ambalaj Grubu, 2011’de yüzde 45 büyümeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz sene 2009’a göre yüzde 16 büyüdüklerini aktaran Yıldız Holding Ambalaj Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Akif Atabay, “2010 sonunda yaptığımız hesaplamalara göre 2011 büyüme hedefimiz yüzde 20’idi. Ancak bir senedir görüşmelerini yürüttüğümüz İtalya’nın bir numaralı PET film üreticisi ve Avrupa’da sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Nuroll Spa’yı satın alınca büyüme hedefimiz yüzde 45’e çıktı. Bu sene ambalaj grubumuzun ciro hedefi ise 660 milyon TL.” dedi.

FUARDAKİ EN BÜYÜK TÜRK STANDI

12-18 Mayıs tarihlerinde Almanya’da tertip edilen Interpack Fuarı’na katılan Yıldız Holding Ambalaj Grubu, 6 şirketiyle yerini aldı.

Fuarın dünyanın dört bir yanından firmaların katıldığı ambalaj sektörünün en büyük ve etkin organizasyonu olduğunu anlatan Atabay, “Burası yenilikleri ve teknolojiyi izleyebileceğiniz çok önemli bir fuardır. Bu sebeple Yıldız Holding Ambalaj Grubu bünyesindeki 6 şirketle bu fuarda yaklaşık 320 metrekarelik stand kiraladık. Bu anlamda fuardaki en büyük Türk standına sahibiz.” ifadelerini kullandı.

BİOBOZUNUR ÜRÜNLERDE DE İDDİALI

Fuara Polinas, BEP, Farmamak, Rotopaş, Duran Doğan ve Nuroll ile katıldıklarını bildiren Atabay şunları kaydetti:

”Müşteriler standımıza geldiklerinde gıda ve gıda dışı ambalaj uygulamalarında ihtiyaç duydukları pek çok ürünü birarada bulabiliyor. Standımızda devamlı satış ve teknik ekiplerimiz de bulunuyor. Bu sayede müşterilerin teknik konularda da cevap bulabilecekleri bir ortam hazırlandı. Bu sene ayrıca fuarda biobozunur (Doğada doğal yollarla kısa sürede bozunabilen çevreci ürünler) ürünlerin sergilendiği holde Polinas ve Farmamak şirketlerimizin ürettiği ürünleri de tüketiciyle buluşturuyoruz. “