Mhp‘li Halaçoğlu: "Türkiye, Türk Olduğunu Söyleyemeyen Yöneticiler Tarafından Yönetiliyor"

MHP‘den Kayseri milletvekili adayı olan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Türkiye, Türk olduğunu söyleyemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyor" dedi.

Adana milletvekili adayı Cahit Öztok ile birlikte İhlas Haber Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü‘nü ziyaret eden Halaçoğlu, Türkiye‘de ‘Türk‘ olduğunu söyleyenlerin psikolojik baskı altına alınarak, ırkçılık ve kafatasçılıkla suçlandığını ifade ederek, "Türkiye, Türk olduğunu söyleyemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyor" dedi.

Adanalı olmasına rağmen Kayseri‘den milletvekili adayı olan Halaçoğlu, "AK Parti‘nin kalesini yıkmaya karar verdiğim için buradan aday oldum" dedi. 12 Haziran‘da Türkiye‘nin var olma ile bölünme arasında bir oylama yapacağını söyleyen ve bu seçimin diğer seçimlerden çok farklı olduğunu, bu yüzden seçmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Halaçoğlu, "Ülke bölündükten sonra yapılacak bilimin bir anlamı kalmayacağını düşünerek siyasete girdim" diye konuştu.

Halaçoğlu, Kayseri‘de 8 milletvekilinden 6‘sını AK Parti, 1‘ini MHP ve 1‘ini CHP‘nin çıkardığını belirterek, "AK Parti‘nin kalesini yıkmaya karar verdiğim için Kayseri‘den aday oldum. MHP bu seçimde Kayseri‘den en az 4 milletvekili çıkaracaktır. İktidar yanlıları Kayseri‘de çok büyük bir sürprizle karşılaşacaklar" dedi.

Yusuf Halaçoğlu, binlerce insanın elini sıktığını ve görüştüğünü, insanlarla sevgiye kucaklaştığını, insanların muhafazakar olmasına rağmen "kaset skandalı" ile ilgili kendisine soru sormadığını belirterek, şunları söyledi:

"İnsanlar ne yapılmak istendiğini çok iyi biliyor, farkındalar bu işin. İkincisi MHP‘nin bu tür durumlarda aldığı tavır zaten daha önce de belliydi. Genel Başkanımız rüşvet ve ahlaki meseleler gibi konularda ani karar verip konuyu kökünden çözüyor. Dolayısıyla bu bir yerde ‘her şerde bir hayır vardır‘ hesabı, bir şekilde belki de MHP‘nin gelecekte çok daha iyi bir konumda bulunmasının vesilesi olacaktır. "

Halaçoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihi kaynaklara, haritalara baktığımızda Türkiye adı batılılar tarafından verilmiştir. Bununla beraber maalesef bugün Türkiye etnik etnisite cenneti haline getirilmiştir. Bu bir psikolojik harekattır. Türkiye‘de meydana gelen bir takım olayların temelinde de bunlar yatmaktadır. Çünkü ‘manevi liderler‘ dediğimiz insanların birer birer yozlaştırılmaya çalışıldığı veya kötülenmeye çalışıldığı bir ortamda tabii ki Türk toplumunda da bazı anlayışların hakim olması kaçınılmazdır. Nitekim bırakın çeşitli

insanları, Mustafa Kemal Atatürk hakkında da çok sözler sarf edilmektedir. Atatürk‘ün Türkçülüğünden hiç kimsenin şüphe etmemesi gerekir. Maalesef bugün Türk olduğunu söyleyemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyoruz. Türkiye devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk şöyle söylüyor; Hayattaki yegane varlık, Türklükten başka bir şey değildir."

"TEHLİKELİ OYUNLAR OYNANIYOR"

"Kendilerinin söyleyemediğini başkalarına, TÜSİAD gibi bir takım kuruluşlara söyletenler, Anayasamızın değişmez 4 maddesinde yer alan ‘Türk‘ kelimesini bile çıkartmaya teşebbüs etmektedir" diyen Halaçoğlu, "Yine TÜSİAD‘ın kendilerine sorulan soru üzerine ‘Türklük de nedir? Türkiye Cumhuriyeti‘nin birlik ve beraberliği o kadar önemli değil. Federasyon şeklinde de Türkiye yönetilebilir‘ gibi son derece tehlikeli ve aslında suç teşkil eden bir hususu dile getirmiş olmaları önemli bir oyundur" şeklinde

konuştu.

ABD ve bazı batılı ülkelerde Türklerin genleriyle ilgili araştırmalar yapılmaya başlandığını belirten Halaçoğlu, "Bu araştırmalarda yapılmak istenen Türkiye‘de yaşayan insanların birbirine güven duymaması, şüpheye düşmesi ve bu şüphe içerisinde birbirleriyle olan dayanışmaların ortadan kaldırılmasıdır. Çeşitli ülke yöneticilerinden kişiler birdenbire başkanlık sistemini gündeme getirirken, diğer taraftan da federasyondan bahsedilmeye başlanmıştır" diye konuştu.

Kaynak: İHA