Bakan Eroğlu, Muhalefet Adayları İle Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Muğla‘ya bir dizi açılış için gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Muğla‘ya bir dizi açılış için gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Muğla merkeze bağlı Düzen mevkiinde gerçekleşen ve yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı şenlikte konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye‘de seçimlere, kavga ederek değil düğün havası içinde gidilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu, CHP Muğla Milletvekili adayı Nurettin Demir ve MHP Muğla Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Üç partinin milletvekilleri adayları ile bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Eroğlu, 12 Haziran seçimlerini bazı kişilerin kavga ortamına sokmak istediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bu seçimlerin düğün havasında olması lazım. Hatta kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Fikir ayrılıklarını bir zenginlik olarak düşünmemiz gerekir. Fikirleri çatıştırarak daha güzel neticeler almak lazım. Ziya Paşa‘nın meşhur bir sözü var ‘Hakikat kıvılcımı fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar‘ diye. Bu vesile ile biz de fikirleri çatıştırarak, güzel şeyleri ortaya çıkaracağız. Amacımız zaten Türkiye‘yi dünyadaki layık olduğu yere getirmektir, hedefimiz budur. Malumunuz 12 Haziran‘da Türkiye‘de seçim var. Bazıları maalesef bu seçimleri çeşitli kavga ortamına çevirmek istiyor. Bu, son derece yanlıştır, biz seçimi düğün havasında geçirmek istiyoruz. Herkesi kucaklayacağız, demokrasinin güzelliği de budur. Demokrasiyi hazmedemeyenler kavga çıkartmak istiyor. İşte buradaki güzelliği görüyorsunuz, 25 bin kişi bir arada. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz sürece, bizi hiçbir güç bölemez. Türkiye‘nin yükselişini, tırmanışımızı engelleyemez."