Gazikent Üniversitesi’Nde Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Gazikent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Balkaya, “Dışarıdan Çelik Kafes Yapısal Bina Mantolama Sistemiyle Betonarme Yapıların Deprem Güçlendirmesi” konulu seminer verdi.

Gazikent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Balkaya, “Dışarıdan Çelik Kafes Yapısal Bina Mantolama Sistemiyle Betonarme Yapıların Deprem Güçlendirmesi” konulu seminer verdi.

    Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin işbirliği ile organize edilen seminer Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü Hukuk Fakültesi Amfisi’nde yapıldı. Seminere Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Metehan Gündüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Gülbahar, akademisyenler ve mühendisler katıldı.

    Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İbrahim Özdemir; Gazikent Üniversitesi’nin kendine ait kimliği olan bir üniversite olduğunu belirtti. Bilgi temelli toplum olmanın uygarlığın ve gelişmenin işareti olduğunu söyleyen Rektör Özdemir, “Depremle ilgili Türkiye’de pek çok çalışma yapıldı fakat biz bilgi temelli bir seminer düzenlemek istedik ve konuyla ilgili en donanımlı, bilgili insanlardan biri olan Doç. Dr. Can Balkaya’yı sizlerle buluşturduk. Gazikent Üniversitesi olarak öğrencilerimizin de farklı dillerden, kültürlerden hocaları tanımasını ve onlardan eğitim almasını istiyoruz” diyen Prof. Dr. İbrahim Özdemir konuşmasında, Gazikent Üniversitesi’nin yapmış olduğu ve yapacağı etkinlikler hakkında bilgiler verdi, “Büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz, bilim adamlarımızı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Gazikent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Balkaya iki oturum halinde gerçekleşen seminerin ilk bölümünde “Mevcut Betonarme Yapıların Deprem Güvenlik Tahkiki” konusunu ele aldı. Depremin ülkemizin acı gerçeği olduğunu ifade eden Balkaya, güvenli binalar inşa etmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

    Seminerin ikinci oturumunda Doç. Dr. Can Balkaya; patentini almış olduğu “Dışarıdan Çelik Kafes Yapısal Bina Mantolama Sistemiyle Betonarme Yapıların Deprem Güçlendirmesi” konulu çalışmasını katılımcılara anlattı. Yaptığı çalışmanın yeniliklerinden ve avantajlarını da anlatan Balkaya, bu yöntemle yapılan bir deprem güçlendirme işlemiyle, yapıların depreme karşı olan direncinin daha da arttırılabileceğini belirtti.