Hem Bdp Hem Mhp Sempatizanı Gibi Davrananak İnsanları Kışkırtmış

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük‘te çıkan olaylarda bir provokatörün hem BDP hem MHP sempatizanı olduğu ileri sürülen grubu kışkırttığını tespit ettiklerini söyledi.

Hem Bdp Hem Mhp Sempatizanı Gibi Davrananak İnsanları Kışkırtmış
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük‘te çıkan olaylarda bir provokatörün hem BDP hem MHP sempatizanı olduğu ileri sürülen grubu kışkırttığını tespit ettiklerini söyledi.

Söz konusu şahsın yakalandığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını dile getiren Topaca, vatandaşların sağduyulu hareket etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kocaeli Valisi Topaca, seçim öncesinde alınan güvenlik önlemlerini anlatmak için Valilik Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu‘nda basın mensupları ile bir araya geldi. Topaca, seçim sürecinde meşru olan her partinin seçim bürosu açma hakkının bulunduğunu söyledi. Topaca, devlet olarak meşru yapılan her türlü siyasi faaliyetin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını dile getirerek, “Siyasi partilerin yapacağı faaliyetleri başka bir siyasi partinin durdurma yetkisi yoktur. Buna kesinlikle izin veremeyiz.” dedi.

Gölcük’te, BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül’ün seçim bürosu açılışında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin açıldığı iddiası üzerine çıkan olaylara değinen Vali Topaca, güvenlik güçlerinin seçim bürolarının güvenliğinden sorumlu olduğunu, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. ‘Kanunsuz afiş ve poster asılmamıştır’ diyen Topaca, “Emniyet, görüntülü takip etti. Kanun dışı örgütlerin posterlerinin, afişlerinin asılması söz konusu değil. Vatandaşlarımız tahriklere inanmasınlar.” diye konuştu.

Vatandaşların tahriklere kapılmaması gerektiği konusunda uyaran Topaca, Gölcük’te meydana gelen olaylarda bir kişinin, birkaç saat arayla hem BDP hem de MHP sempatizanı olduğu iddia edilen grubun içinde yer alarak, çatışmanın çıkması için vatandaşları kışkırttığı konusunda önemli bilgiler verdi. Vali Topaca, şöyle dedi: “Bir kişi, iki grubu da tahrik ediyor. Bir kişi, önce BDP grubunu kışkırtıyor. Aynı kişi, iki saat sonra bir gruptan diğerine geçiyor. BDP bayraklarını yakan aynı grubun içinde yer alıyor. Vatandaşların, bunları iyi görmesi gerekiyor. Bu tahriklere kapılmaması gerekiyor.”

Vali Topaca, söz konusu şahsı tespit ettiklerini, gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını kaydetti. Olayları çıkaran şahısların amacının kötülük yapmak olduğunu ifade eden Topaca, kötü niyetli bazı kişilerin insanları kavgaya yöneltmek istediğini, vatandaşların, bu tür olaylara karşı uyanık olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Topaca, vatandaşların tahriklere mahal vermemesini, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasını istedi.

Vali Topaca, seçimler süresince seçim bürolarının güvenliğini sağlayacaklarını, şartlara uygun olarak açılmayan bürolara ise gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti. Seçim bürolarına saldırmak isteyen şahısların emniyet güçleri tarafından tespit edileceğini belirten Topaca, polisin fotoğraflı ve görüntü olarak çalıştığını, söz konusu şahısların tespitinin kolay olduğunu kaydetti.