Aslan: Madagaskar İle İlişkilerin İstenilen Düzeye Gelmesi İçin Katkıya Hazırız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Madagaskar ile ticari ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Bu olumsuz tablonun düzeltilmesi amacıyla yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız.” dedi.

Aslan: Madagaskar İle İlişkilerin İstenilen Düzeye Gelmesi İçin Katkıya Hazırız
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Madagaskar ile ticari ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Bu olumsuz tablonun düzeltilmesi amacıyla yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız.” dedi.

Madagaskar Ticaret Odası Başkanı Rakotozafy Jean Martin, beraberindeki işadamı heyeti ile birlikte GTO’yu ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen heyet, karşılıklı yatırım ve işbirliği olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

    Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan GTO Başkanı Aslan, Madagaskar ile gerek Türkiye, gerekse Gaziantep ölçeğinde ticari ilişkilerin istenilen düzeyde olmayışına dikkat çekti.

    Bu olumsuz tablonun düzeltilmesi amacıyla yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Madagaskar her ne kadar bizden uzak bir ülke olsa da, bizim gönlümüzde yeri olan bir ülke. O nedenle bu ülke ile sosyal ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek isteriz. Bu çerçevede yürütülecek her türlü çalışmaya GTO olarak destek olmaya hazırız.” dedi.

    Ziyarette heyet üyelerine Gaziantep’in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Aslan, “Gaziantep, dünyanın birçok ülkesi ile ticari ilişkileri olan bir şehirdir. 2 milyona yaklaşan nüfusu ile nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye’nin 6’ıncı büyük kentiyiz. Yine geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz ihracat ile de en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 6’ıncı sırada yer aldık. Geçtiğimiz yıl 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik, bu yıl hedefimiz 5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek." ifadelerini kullandı.

    Toplam 5 organize sanayi bölgesinde bin 100 firmanın faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Aslan "Kentin içerisine dağılmış ve faaliyet gösteren binlerce KOBİ’miz var. Kısacası üretim kapasitesi yüksek bir kentiz. Ticarette coğrafi açıdan lojistik anlamında önemli avantajlarımız var. Ulaşım konusunda sorunsuz bir kentiz. Yıldızlı otellerimiz var. Anadolu’nun en büyük ve modern fuar alanına sahibiz. Şuan 2’si uluslar arası olmak üzere ayda 2, yılda 24 fuar yapma hedefimiz var. Kısacası Gaziantep, ticari alanda yatırım ve işbirliği yapmak isteyen yerli ve yabancı işadamları için doğru bir adres.” diye konuştu.

    TÜRK İŞADAMLARININ TİCARİ TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMEK İSTİYORUZ

Ziyarette konuşan Madagaskar Ticaret Odası Başkanı Rakotozafy Jean Martin de konuşmasında Gaziantep’te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Gaziantep gezileri sırasında büyük fabrikalar gördüklerini anlatan Martin, “Burası büyük ve gelişmiş bir şehir. Madagaskar, 20 milyon nüfuslu, demokratik ve dünya ile entegre olmuş bir ülke. THY ile sivil havacılık anlamında anlaşma yapıldı. Kısa süre içinde THY Madagaskar’a direkt seferler düzenleyecek. Türkiye Madagaskar’da büyükelçilik açtı. Madagaskar hükümeti de Türkiye’de büyükelçilik açma kararı aldı. İlişkiler pozitif anlamda ivme kazanmış durumda. Ülkemizde gelişime açık, yeni yatırım alanlarımız var. Özellikle tarım, madencilik, sağlık ve altyapı alanlarında Türk işadamları ile işbirliği yapabiliriz. Bunun yanında coğrafyamız, turizm sektöründe gelişime açık. Biz Türk işadamları ile işbirliğine girmek ve onların ticari tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından GTO Başkanı Aslan, Madagaskar Ticaret Odası Başkanı Martin’e ziyaretleri anısına özel plaket sundu.