Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu Ve Fuarı

Karayolu Trafik Haftası kapsamında Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Fuarı düzenlendi.

Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü‘nde gerçekleşen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Fuarının açılış törenine, İçişleri Bakanlığı Müsteşar vekili Hasan Canpolat, Kamu Güvenliği Müsteşar vekili Mehmet Niyazi Tanılır, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşar vekili Canpolat, trafik kazalarında 2010 yılında yaşanan maddi kaybın 16.5 milyar TL olduğuna dikkat çekti. Ülke nüfusundaki yüzde 9‘luk artışa rağmen taşıt

sayısında yüzde 72, sürücü sayısında ise yüzde 53 artış yaşandığını vurgulayan Canpolat, kaza sayısında ki yüzde 117‘lik artış olduğunu ancak kazalardaki ölü sayısında yüzde 27‘lik bir azalma yaşandığını ifade etti. Dünyada 15-19 yaş arasında trafik kazalarının ölümlerde ilk sırayı aldığını, 20-24 yaş aralığında 2. sırada ülkemizde ise 3. sırada yer aldığını ifade eden Canpolat, trafik kazalarının çok ciddi bir sağlık problemi olarak ortaya çıktığını anlattı. Karayolu taşımacılığının taşımacılıkta ilk

sırayı almasının kazaların önemli bir nedeni olduğu söyleyen Canpolat, Türkiye‘de bin kişiye 95, AB‘de ise 470 araç düşmesine rağmen Türkiye‘de kaza sayısının yüksek olmasın ciddi bir problem olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen halı saha futbol turnuvasında 1. olan Polis Akademisi takımına Canpolat kupalarını ve ödülünü verdi. Canpolat ve Tanılır kurdeleyi keserek fuar alanını ziyarete açtı. Fuar alanında trafik alanında ve güvenlik alanındaki araç ve gereçlerin yanısıra ginger olarak bilinen iki tekerli aracın tanıtımı da yapıldı.

Fuarda trafik kaza anının yaşatıldığı simülatör ve alkollü bir kişinin içinde bulunduğu durumu gösteren gözlük yoğun ilgi gördü.

Kaynak: İHA