Çağlayan: Önceki Hükümetlerin Aldığı Borçları Temizledik

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili 1. sıra Adayı M.Zafer Çağlayan, önceki yıllarda hükümet olan MHP-ANAP-DSP hükümetlerinin IMF‘nin kapısında 1 milyar dolar borç alabilmek için el pençe divan durduklarını söyledi.

Çağlayan: Önceki Hükümetlerin Aldığı Borçları Temizledik
Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili 1. sıra Adayı M.Zafer Çağlayan, önceki yıllarda hükümet olan MHP-ANAP-DSP hükümetlerinin IMF‘nin kapısında 1 milyar dolar borç alabilmek için el pençe divan durduklarını söyledi.

Çağlayan, son 3 yıldır IMF ile anlaşma yapmadıklarını, 27 milyar dolarlık Türkiye‘nin IMF borcunu 5 milyar dolara düşürdüklerini ve istemeleri halinde hemen hükümet olarak bu borcu ödeyecek durumda olduklarını hatırlattı.

Mersin‘in Bozyazı ilçesinde, AK Parti Mersin Milletvekili adaylarını tanıtım mitingi yapıldı. Mitinge, Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili 1. sıra adayı M.Zafer Çağlayan da katıldı.

Bozyazı Parti binası önünde düzenlenen tanıtım toplantısında kürsüye ilk çıkan AK Parti Mersin Milletvekili 3. sıra adayı Prof. Dr. Nebi Bozkurt, kendisini tanıttıktan sonra AK Parti Milletvekilleri olarak ilk vaadlerinin dürüstlük olduğunu belirtti. Prof. Bozkurt‘tan sonra konuşan AK Parti Mersin Milletvekili 2. sıra adayı Ahmet Tevfik Uzun, "Sadece seçim zamanları değil, bundan sonra her zaman sizlerle beraber, sizlerin yanında, sizlerin sorunlarınızı çözmek için geceli gündüzlü çalışacağız." dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili 1. sıra Adayı M.Zafer Çağlayan, kendilerini coşkuyla karşılayan ve sabırla bekleyen Bozyazılı vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. AK Parti Hükümetinin 8 yılda yaptığı icraatleri anlatan Çağlayan, şunları ifade etti: ‘‘Milletin verdiği emanete hiç bir zaman hıyanet etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz, 80 yılda yapılan yolların iki katını AK Parti hükümeti olarak kısa sürede bitirdik. Hükümete geldiğimizde Merkez Bankası‘nın kasası boşaltılmıştı, şimdi 94 milyar dolar kasada para var.‘‘

Zafer Çağlayan, uzun yıllar sanayicilik yaptığını belirterek, devletten bir kuruş almadan bu devlete hizmet ettiğini, bakan olduktan sonra da gerek özel hayatından gerek sosyal hayatından fedakârlıklar yaparak bu millete gece gündüz durmadan hizmet ettiklerini ve bundan sonra da hizmete devam edeceklerini söyledi. Çağlayan, 27 yıllık iş hayatında birçok hükümetler gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"MHP-ANAP-DSP hükümetleri Türkiye‘yi nerelere götürdü; IMF‘nin kapısında 1 milyar dolar borç alabilmek için el pençe divan durdular, son 3 yıldır IMF ile anlaşma yapmadık ve 27 milyar dolar olan Türkiye‘nin IMF borcu 5 milyar dolara düştü. İstesek bugün hükümet olarak bu borcu ödeyecek durumdayız."

Bakan Çağlayan, Bozyazılılardan, Mersin‘den 11 milletvekili çıkaracak şekilde destek olmalarını isteyerek, vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.