Ak Parti Mardin Milletvekili Adaylarını Nusaybin‘de Tanıttı

AK Parti Mardin Milletvekili adayları Nusaybin ilçesinde halka tanıtıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili adayı Muammer Güler, "Eğer bize güçlü bir temsil verirseniz inşallah Mardin‘e getireceğimiz Bakanlıkla bu bölgeye çok daha iyi hizmet edeceğiz" dedi.

Ak Parti Mardin Milletvekili Adaylarını Nusaybin‘de Tanıttı
Nusaybin ilçesine gelen AK Parti Mardin Milletvekili adayları, Hikmet Bület Gözü‘nün seçim bürosu önünde koç kesilerek karşılandı. Erkek ve Kadın seçmelere yönelik yapılan seçim bürolarını ziyaret eden adaylar daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı‘na geçti. İlçe başkanlığı önünde toplanan partililere konuşan Milletvekili adaylarından Muammer Güler, "AK Parti‘yi Mardin‘de temsil edecek, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın Ak kadrolar ilan ettiği arkadaşlarıyla halkın huzurunda olduk. İster Kürt sorunu

deyin, ister Güneydoğu sorunu deyin her nederseniz deyin bu meseleyi çözecek irade AK Parti‘de var" dedi.

Başka bir iradenin bunu çözemeyeceğini ve Demokratik açılım sürecini cesaretle başlatanın AK Parti hükümeti olduğunu vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

"Biz bu meselelerin çözümünü daha çok demokrasiden daha çok özgürlüklerden, insan haklarından geçtiğini biliyoruz. Yaklaşımımız güvenliği öne alan tedbirler değil yaklaşımımız insan odaklı bir yaklaşımdır. İnsan unsurlarının odaklı olmadığı hiçbir yaklaşım bir çare getirmez. Bu anlamda gücü böldürmeyin, AK Parti iradesinin arkasında ayrılmayın. Bize güvenin. Bize güçlü bir temsil imkanı verin. Eğer bize güçlü bir temsil verirseniz inşallah Mardin‘e getireceğimiz Bakanlıkla bu bölgeye çok daha iyi hizmet

edeceğiz."

12 Haziran sonrası yapılacak yeni sivil bir anayasanın Türkiye‘nin önünü açacağını belirten Güler, bu iradeyi tıkamak isteyenlere karşı halkın dikkat etmesini istedi. Güler, "Türkiye‘de sivilleşme adı altında dayatmanın, zulmun, şiddetin, kaba kuvvetin dayatıldığı yaklaşımlardan mutlaka uzak durun. Onların hangi sonuçları arzu ettiğini görün. Hem sivilleşme, hem demokrasi, hem kaba kuvvet hem silah bir arada olmaz. Bunu kim söylüyorsa yanlış yapıyor" dedi.

Son zamanlarda siyasetin simsarlarının da kol gezdiğini ifade eden Güler, "Sizin iradeniz üzerinde pazarlıklar yapılıyor. Paket oylar hesaplanıyor. Senetler imzalanıyor. Asla ve asla özgür iradenizi birilerin peşkeş çekmesine izin vermeyin" şeklinde konuştu.

AHMET KARAHAN KÜRTÇE KONUŞTU

Güler‘den sonra Mardin AK Parti adaylarından Ahmet Karahan partililere Kürtçe seslendi. Kürtçe konuşmasından, Derik‘ten Nusaybin‘e selam getirdiğini ifade eden Karahan, "Ahmet Karahan olarak Nusaybinli Ape Musa‘yı selamlıyorum" dedi.

Gönül Bekin Şahkulubey ve Edip Demirbağ‘ın konuşmasının ardından Nusaybinli Hikmet Bülent Gözü konuştu. Gözü yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

GÜLER‘DEN KÜRTÇE KONUŞAN ADAYA DESTEK

Konuşmasını Kürtçe yapan Karahan‘a destek Muammer Güler‘den geldi. Demokratikleşme adı altında AK Parti hükümetinin ülkeyi olağanüstü halden aldığına değinen Güler, "Türkiye‘de olağanüstü halden eser kaldı mı? Türkiye‘de bir radyoda 15 dakika Kürtçe yayın yapılsın mı yapılmasın mı diye kıyametler koptu. Anayasa Mahkemesi kararları alındı. Şimdi TRT 6, 24 saat anadil de yayın yapıyor. Devlet dairelerinde anadilde konuşmanın önünü açtı bu hükümet. Türkiye daha çok normalleşecek" şeklinde konuşmasını

bitirdi.

Mardin AK Parti adayları daha ilçe merkezinden sonra beldeleri ziyaret etti.

Kaynak: İHA