Barut: Turist Memnuniyeti, Aynı Zamanda Bir Sonraki Yılın Erken Rezervasyonudur

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER), turizmin temelini güler yüz ve müşteri memnuniyetinin oluşturduğunu belirtti.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER), turizmin temelini güler yüz ve müşteri memnuniyetinin oluşturduğunu belirtti.

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada Türk turizminde markalaşmanın yolunun sektörde yetişmiş kalifiye elamanla doğru orantılı olduğunu belirtti.

Side destinasyonunun başta deniz, kum ve güneş turizmi olmak üzere her alanda markalaşmaya gittiğini altını çizen Barut, sektörde markalaşma lokomotifini çeken ana etkenin yetişmiş kalifiye elaman gücü olduğunu kaydetti.

Türkiye‘ye gelen bir turistin havalimanından alımına, otele gelmesi ve konaklayacağı tesiste karşılanmasına kadar hepsinin bir zincirin halkaları gibi birbirine sıkı skıya bağlı olduğunu belirten Barut, tatilden memnun kalan turistin aynı zamanda bir sonraki yılın ‘erken rezervasyonunu‘ yaptırdığını hiç bir zaman akıldan çıkarılmaması gerektiğini dile getirdi.

Barut, "Her alanda olduğu gibi turizm sektöründe de eğitim şart. Sektörün ana gücünü alanında yetişmiş insan potansiyeli oluşturuyor. Bunun için turizm meslek liseleri ve turizm otelcilik bölümlerini önemsiyoruz. Turizm sektöründe hiç kimse bir anda üst yönetici ve müdür olamıyor. Kendi branş alanında tecrübe sahibi olarak konumunda yükseliyor. Turizmin temelini güler yüz ve memnuniyet oluşturur. Tatil yaptığı otelden memnun kalan bir yabancı konuk, aslında bir anlamda gelecek yılın erken rezervasyonunu yaptırmış olur. Sürdürülebilir turizmin ilk önceliği kalifiye elaman ve güler yüzdür." diye konuştu.