Çoban Aslan‘ın Katil Zanlıları Yakalandı

Kırıkkale‘nin Hasandede Beldesi‘nde cinayet sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfalı İmam Aslan‘ın cinayet şüphelileri, jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı.

Kırıkkale‘nin Hasandede Beldesi‘nde cinayet sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfalı İmam Aslan‘ın cinayet şüphelileri, jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı.

Şanlıurfa‘dan, Kırıkkale‘nin Hasandede Beldesi‘ne çobanlık yapmaya gelen ve 8 ay önce dağlık bir bölgede cesedi bulunan çoban Aslan‘ın (19) cinayet şüphelileri yakalandı.

İmam Aslan, 2 Eylül 2010 tarihinde kaybolmuştu. Şanlıurfa‘dan gelen Salih Aslan, kardeşine cep telefonundan ulaşamadığı için beldeye gelerek jandarma ve belde halkının da katılımıyla arama çalışmaları başlatmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu, 28 koyunla birlikte kendisinden bir daha haber alınamayan çoban Aslan‘ın cesedi, 10 Eylül 2010 tarihinde Hasandede Beldesi‘nin Kızıldağ Mevkii‘nde bulunmuştu. Arslan‘ın, otlattığı hayvanları çalmak için gelenler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılırken, cesedi ise 7 gün sonra çoban köpekleri tarafından bulunmuştu.

Olay sonrası harekete geçen Kırıkkale İl Jandarma ekipleri, elde ettikleri bilgi ve delilleri birleştirerek, çoban İmam Aslan‘ı öldürenleri araştırmaya başladı. Uzun süre yapılan araştırma sonucu, 2‘si bu cinayetin ardından bir başka suçtan olmak üzere, Delice Cezaevi‘ne giren A.O. ve I.P. ile 3‘ü de Keskin İlçesinde olmak üzere yakalanan Y.A., G.D. ve Y.A. adlı kişiler gözaltına alındı.

Zanlılar, sorgulamalarından sonra mahkemede hakim karşısına çıkarılmak üzere Kırıkkale Adliyesi‘ne sevk edildi.