Polis Haftası Yıldızeli‘nde Coşkuyla Kutlanacak

Sivas‘ın Yıldızeli ilçesinde Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilçede bir dizi etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Polis Haftası Yıldızeli‘nde Coşkuyla Kutlanacak
Yıldızeli Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası nedeniyle 10 Nisan tarihinde Yıldızeli‘nde düzenlenecek olan etkinlikler, sabah saat 11.00‘da Hükümet Konağı önünde başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara yer verilecek. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile başarılı polis memurlarının da ödüllendirileceği programda ilçe emniyet müdürlüğü önünde yapılan şehitler çeşmesinin de açılışı gerçekleştirilecek. Polis haftasında İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Cihangiroğlu tarafından ilçenin asayiş ve huzuruna yaptığı katkılardan dolayı Emniyet Müdürü Mahmut Güder‘e plaket verilecek. Programda ayrıca, İlçe Emniyet Müdürlüğü‘ne katkısı bulunan kuruluş ve kişilere de teşekkür belgesi verilecek.

Yıldızeli Emniyet Müdürü Mahmut Güder, hafta içi hazırlıkların yapıldığını belirterek, Polis Haftası etkinliklerinin 5 Nisan tarihinde Belcik köyü İlköğretim Okulu‘na Polis Başmüfettişi Zekai Baloğlu tarafından yaptırılan bilgisayar sınıfının açılışının yapıldığı ve öğrencilere 100 adet SBS hazırlık setinin dağıtıldığını söyledi. Güder, ayrıca 7 Nisan tarihinde Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii‘nde polis şehitleri için mevlit okutulacağını tüm etkinliklerin vatandaşın katılımıyla ve vatandaşla beraber coşkulu bir şekilde kutlanacağını kaydetti. Ayrıca ilçede Belediye Başkanı Selim Baş başta olmak üzere birçok esnaf polis teşkilatını övücü sözler bulunan afişlerden ilçenin giriş çıkışlarına ve merkezdeki ana caddelere asıldı.

Çeşitli açılışların yanı sıra, polis lokalinde verilecek olan kokteylle birlikte polis haftasının Yıldızeli‘nde en coşkulu şekilde kutlanılması bekleniyor.

Kaynak: İHA