Nuriye Atabey ile Sevilay Yükselir yine kapıştı

Medya dünyasının 4 cesur kadını Sevilay Yükselir, Hilal Kaplan, Nuriye Atabey ve Serpil Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu 4 Kadın 1 Erkek programı yine hararetli tartışmalara sahne oldu.

Serpil Yılmaz’ın Alevilikle ilgili bazı söylemlerine sinirlenerek tepki gösteren Sevilay Yükselir “Hiç kimse aleviler adına konuşmasın. Bu konu neden AK Parti’ye dayatılıyor. Aleviler din dersi istemiyor. Bu ülkede din dersi zorunlu olmamalı. Laik bir topluma din dersi zorunlu olmamalıdır. Alevileri dinle karşı karşıymış gibi göstermek çok yanlış.” dedi.

ULUSALCILARIN İŞİNE GELİYOR
“Alevilerin dinle işi olmaz.” Söyleminin yanlış olduğunu kaydeden Sevilay Yükselir, Alevilerin isyankar gibi gösterilmesinin Ulusalcıların işine geldiğini ifade ederek, Aleviliğin siyaset rantı olarak kullanıldığını söyledi.

BAŞBAKAN SENİ BAKAN YAPSIN
Sevilay Yükselir’in sözlerine tepki gösteren gazeteci-yazar Nuriye Atabey ise herkesin Sevilay Yükselir gibi düşünmek zoruna olmadığını belirterek “Milletvekilleri senin kadar AK Parti’yi savunmuyor. Ben buradan başbakana çağrıda bulunuyorum. Seni Propagandadan Sorumlu Bakan yapsın.” şeklinde konuştu.

ZAMAN YAZARINA TEPKİ GÖSTERDİ
Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın başörtülü kadınlara yönelik sert ifadeler içeren yazısını eleştiren Sevilay Yükselir, bu yazıdan hoşlanmadığını söyledi. Başörtülü milletvekili destek olduklarını kaydeden Yükselir, bu yazıda Ali Bulaç’ın bu harekete destek verenleri “Ajan ve provakatör” olarak nitelemesini kınadı.

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Hilal Kaplan ise başörtülü vekil olma konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, bazı yazarların bu konuda kara bir kampanya yürüttüğünü söyledi. Kaplan, kendilerine her türlü iftiranın atıldığını belirterek, bu yazı nedeniyle üzüldüğünü kaydetti.

BUNLAR PROVAKASYON
Serpil Yılmaz ise başörtülü vekillerin laikliği tehdit edebileceği yönünde Arupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı olduğunu belirterek “ Erkekler buldukları o koltuklardan o kadar rahatlar ki, kendi içlerinde siyasete aday olan kendi yoldaşlarını bile elemeyi bile bir uyanıklık olarak görüyorlar. Bunu o uyanık erkeklerin kadınların önlerine çıkmaması için çıkardıkları bir provokasyon olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

30 YILDIR BAŞÖRTÜSÜNÜ KONUŞUYORUZ

Başörtüsü meselesinde oldukça hassas olduğunu dile getiren Nuriye Atabey’de kişilerin bireysel hak ve özgürlükler anlamında başını örtebileceğini yada açabileceğini söyledi. Atabey, 30 yıldır Türkiye’de başörtüsü tartışılmasını eleştirdi. Atabey sözlerini şöyle sürdürdü;
“ Türkiye’nin bütün meseleleri bitti, 30 yıldır başörtüsü konuşuluyor. Bir taraf başörtüsünü kullanarak oy kazanmak isterken, diğer tarafta aynı şekilde kullanarak oy kazanmak istiyor. Biz kadınlar bazen inancımız gereği, bazen de aksesuar olarak başörtüsü taksak da, bana göre erkekler bunu kullanarak siyaseti örttüler bence”