Düzceli Gençler Çanakkale‘de Tarihi Yerleri Gezdi

Düzce Belediyesi‘nin gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik uygulaması kapsamında Düzce‘de liselerde okuyan gençler, Çanakkale‘deki tarihi mekanları gezdiler.

Düzce Belediyesi‘nin etkinlikleri kapsamında her yıl Çanakkale‘ye özel geziler düzenleniyor. Lise öğrencilerine yönelik gezilere bu yıl 700 öğrenci katılacak.

Düzceli öğrenciler gruplar halinde otobüslerle Çanakkale‘ye gönderilirken, yapılan bu faaliyet öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çanakkale ziyaretlerini çok önemsediklerini ifade ederek, "Çanakkale savaşları, bizim tarihimizde çok önemli dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti bugün bağımsız bir ülkeyse ve bu bağımsızlık ilelebet devam ediyorsa, bunun ilk tekmeli Çanakkale savaşlarında atılmıştır" dedi.

Çanakkale‘de destansı bir tarih yazıldığını ve bu tarihin, gençler tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bayram, "Çanakkale‘de on binlerce vatan evladı şehit olmuştur. Sayısız kahramanlık destanları yazılmıştır. Düzceli gençlerin tarihlerini iyi öğrenmeleri ve anlamaları için belediye olarak Çanakkale‘ye ücretsiz gezi düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz geleneksel olarak her yıl devam edecek" diye konuştu.

Tarihi yerleri gören gençler ise "Belediye Başkanımıza minnettarız. Bize tarihimizi ve geçmişimizi öğrenme ve anlama fırsatını sundu" dediler.

Kaynak: İHA