Arabanlılar Başkan Güzelbey‘den Tarihi Eserlere Destek İstiyor

Gaziantep‘in Araban ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Maho Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey‘den ilçede yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan tarihi eserlere destek vermesini istiyor.

Arabanlılar Başkan Güzelbey‘den Tarihi Eserlere Destek İstiyor
Maho Aydın yaptığı açıklamada, Başkan Asım Güzelbey‘in çevre ve tarihi eserlerin korunması konusunda önemli çalışmalar yaparak onlarca tarihi eserlerin yok olmasını engellediğini söyledi.

Güzelbey‘in Gaziantep‘teki tarihi dokuya sahip çıktığını belirten Aydın, "Başkan Asım Güzelbey, Gaziantep‘i modern bir şehir haline getirdi. Başkan seçildiği tarihten bu güne kadar kente verdiği çok önemli hizmetlerle sadece Türkiye de değil tüm dünyada Gaziantep‘in önemini artırdı. Dünyada en hızlı büyüyen 10 şehrin arasında bulunan Gaziantep‘teki tarihi dokuları bilen yoktu. Güzelbey, kentteki tarihi dokuyu restorasyonlarla yeniden ortaya çıkardı" dedi.

Gaziantep‘in turizm ve kültür şehri olarak Türkiye ve tüm dünyaya tanıtılmasında Güzelbey‘in büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Aydın, "Güzelbey Gaziantep‘in sadece tarihi ve kültürüne değil Gaziantep insanlarına da önem veriyor. Başkan Asım Güzelbey‘den, Araban ilçe merkezindeki tarihi Kale-i Zerrin ve kale üzerindeki tarihi İç Kale Camii ile ilçeye bağlı Elif Beldesi, Hisar Köyü ile Hasanoğlu köyündeki tarihi Roma döneminden kalma Anıt Mezar‘lara da destek verip sahip çıkmasını istiyoruz" diye

konuştu.

Araban‘ın köy görünümünde kalmasının kente yakışmadığını da dile getiren Aydın, "1957 yılından bu güne kadar sürede ilçede hala şehirleşmeye yönelik önemli bir çalışma yapılmaması dünyanın sayılı illerinden birisi olan Gaziantep‘e yakışmıyor. İlçenin büyük bir köy görünümünden kurtulup modern bir ilçe konumuna gelmesi için Arabanlılar olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi‘nden araç, gereç ve maddi destek yapılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA