Annesinin Aşığını Öldüren Liseli Gence Ömür Boyu Hapis İstendi

Adana‘da, iki arkadaşıyla birlikte annesinin sevgilisi Mehmet Kara‘yı yedi bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen liseli genç hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yaşları küçük iki arkadaşı hakkında ise soruşturma devam ediyor.

Annesinin Aşığını Öldüren Liseli Gence Ömür Boyu Hapis İstendi
Açık Lisede öğrenim gören ve aynı zamanda bir elektrikçide çalışan D.A.C.‘nin (18), annesinin sevgilisi olduğu iddia edilen Mehmet Kara‘yı (35) arkadaşları C.B. (17) ve İ.B. (17) ile birlikte 19 Mart günü öldürmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı, olaydan sonra arkadaşlarıyla birlikte yakalanıp tutuklanan D.A.C. hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde dava açtı. D.A.C‘ın ‘Kasten adam öldürme‘ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Tahrik indirimi ise talep edilmedi.

D.A.C‘ı cinayete azmettirdiği öne sürülen baba Bünyamin C. (42) hakkında ise delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde cinayetin nasıl işlendiğini şöyle anlattı:

"Şüpheli D.A.C‘nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde çalışan annesi H.C. ile aynı yerde çalışan Mehmet Kara arasında yakınlaşma olduğu, mesajlaştıkları ve görüştükleri ortaya çıktı. Bu yüzden şüphelinin babası Bünyamin ile Mehmet arasında gerginlik yaşandı, aileler arasında görüşmeyi kestiler. Olay tarihinde banyo yapan D.A.C, çamaşır makinası üzerinde titreşimle çalan telefonu buldu. Telefona baktığında annesine Mehmet Kara‘dan çağrı atıldığını gördü. Bunun üzerine sinirlenen genç, bir çok

kere Mehmet Kara‘ya telefon açtı. ‘Telefonu aç Mehmet Kara‘ diye mesajlar attı. Bir süre sonra Mehmet Kara telefon açıp D.A.C ile tartıştı. D.A.C. de, annesine sevgilisiyle görüştüğü cep telefonunu bulduğunu ‘Sen bu adamla hala nasıl görüşürsün, sana nasıl mesaj atar‘ diye bağırdıktan sonra, ‘Ben Mehmet Kara‘yı öldüreceğim‘ dedikten sonra evden çıktı. D.A.C, buluştuğu Mehmet Kara‘yı iki arkadaşıyla kovaladı. Arkadaşlarından İ.B. bıçakla Kara‘yı bacağından yaralayıp yere düşürdü. D.A.C de bıçaklayarak

öldürdü.

Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan D.A.C, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında şöyle konuştu: "Mehmet Kara‘nın annemi araması üzerine çıldırdım. O telefonla Mehmet‘i aradım. Sesimi duyunca kapattı. Defalarca aradım cevap vermedi. ‘Sen annemin peşini niye bırakmıyorsun lan. Seninle görüşelim‘ diye mesaj attım. Bu mesajlar üzerine beni aradı, ‘Sen kim oluyorsun? Önce annene sahip çık. Sen değil 2 metre boyundaki baban gelsin benden hesap sorsun. Neredesin sen?‘ dedikten sonra

bulunduğum yeri söyledim. Bir süre sonra geldi, ‘Annenle birbirimizi seviyoruz. Sen susarsan bir şey olmaz‘ deyince kendisine yumruk ve kafa vurdum. Biraz uzağımızda arkadaşlarım vardı. Onları görünce kaçmaya başladı. Yakaladığımızda elini beline götürünce bıçak çıkaracak sandım. O anda bıçağımı çektim."

Kaynak: İHA