Terörist Cenazeleri Teslim Edildi, Aileleri Bdp‘li Yıldız Teskin Etti

Hatay‘ın Hassa ilçesinde jandarma ile girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK‘lı teröristin cenazesi ailerine teslim edildi.

Hatay‘ın Hassa ilçesinde jandarma ile girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK‘lı teröristin cenazesi ailerine teslim edildi.

Cenazelerden birini ailesi dün akşam alırken, 6 cenazenin teslim edilmesine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız da katıldı. Cenazeler teslim edildikten sonra arkada kalan bir grup yasadışı slogan atınca polis müdahale etti.

Terörist yakınları ile örgüt yandaşları sabah erken saatlerden itibaren merkez Seyhan ilçesi Çınarlı mahallesindeki Adana Adli Tıp Kurumu önünde toplandı.

Geniş güvenlik tedbiri alan polis, Adli Tıp Kurumu‘nun bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Yaklaşık bin kişilik örgüt yandaşı, "Öcalan", "Şehitler ölmez", "Katil Erdoğan" sloganları atarak, çatışmada öldürülen teröristlerin fotoğraflarını kalabalıkta dolaştırdı.

Saat 12.00 sıralarında cenazeler cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ailelerine verildi. Bu sırada terörist yakınlarını BDP Milletvekili Bengi Yıldız sakinleştirdi. Bir cenaze yakını kadın "Biz barış istiyoruz, anneler ağlamasın." diye ağıt yaktı. Cenazeye, Van, Mersin Akdeniz ile Tatvan belediyeleri cenaze araçları gönderdi. Cenazeler memleketlerine gönderildikten sonra ise yasadışı slogan atarak yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Başından yaralanan bir gösterici, polise direndi. Gözaltına alınan gösterici genç, yakınları polisle gerginlik çıkarınca kaçtı. Polis kaçan göstericiyi arıyor.

Öte yandan bölücü terör örgütü PKK’ya ait bir internet sitesinden yapılan açıklamada, 31 Mart akşamı başlatılan operasyonda öldürülen PKK’lıların kimlikleri şöyle açıklanmıştı. Çatışmada, 21 yıldır örgütte olan ve eylemlerde yönetici olarak yer alan Aydın Baran‘ın da öldürüldüğü ortaya çıktı. Teröristlerin kimlikleri şöyle: Aydın Baran (43), Bülent Döner (34), Çetin Karadağ (32), Zeki Durdu (29), Emrullah Atalmış (32), Şehmus Özalp (23), Önder Konca (25).