Emniyet Müdürü Ali Yılmaz: Antalya Dünyanın En Güvenilir Turizm Şehri

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, turizm şehirleri arasında en güvenilir ilin Antalya olduğunu söyledi.

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, turizm şehirleri arasında en güvenilir ilin Antalya olduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatının 166. yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz‘i ziyaret eden Yılmaz, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yılmaz, Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren bir turizm seyahat acentesinin yaptığı müşteri memnuniyeti anketine göre yabancı konukların yüzde 80‘nin Antalya‘yı güvenli şehir olduğu için tatil yapmada tercih ettiğini kaydetti. Antalya‘nın dünyanın en güvenir turizm şehirlerinden biri olduğu için yıllık 10 milyon turistin tatile geldiğini hatırlatan Yılmaz, insan odaklı ve toplum destekli polislikle il merkezi ve 19 ilçesinde her geçen gün suç oranının aşağıya düştüğünü söyledi.

Antalya‘nın dünyanın gözde turizmleri içinde yer almasından ötürü gelen yabancı konuklara her alanda hizmet vermek için 500 polisin yabancı dil bildiğini anlatan Yılmaz, bu rakamı yukarı çekme ve dil sayısını artırmak için Avrupa Birliği(AB) destekli yabancı dil öğrenim projesi hazırladıklarını kaydetti. Yılmaz, AB‘nin projelerini kabul ettiğini belirtti. Yılmaz, şöyle konuştu: "Antalya dünyanın en güvenilir turizm şehri. Güvenir olduğu için yılda 10 milyon turist geliyor. Müşteri memnuniyeti anketlerinde de Antalya en güvenir illerin başında geliyor. Bilindiği üzere turizmin temeli güven oluşturur. İlimizi turizmde her daim güvenli şehir olması için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmalarımızı ise insan odaklı yapıyoruz. Her konuda şeffafız. Basın toplumun gören gözü, duyan kulağı. Olayların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi ve topluma doğru bilgi verme adına basınla iç içeyiz."

"POLİTİK OLMAYAN SORULAR SORUN CEVAPLAYAYIM"

Polise güven duygusu üzerinde yapılan anketlerde halkın yüzde 80‘nin emniyet güçlerine güvendiğini belirten Yılmaz, geri kalan yüzde 20‘lik kesimin güvenimi kazanmak içinde var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Yılmaz, bir basın mensubunun, Nevruz Bayramı kutlamalarında Silopi‘de BDP milletvekili Sebahat Tuncel‘in polis memuruna tokat atmasını nasıl değerlendiryorsunuz? sorusuna ‘Bugüne kadar politik olaylarla ilgili hiç bir soruya cevap vermedim. Vermem de. Politik olmayan sorular sorun cevaplayayım‘ cevabını verdi.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu‘da yaptığı konuşmasında Yılmaz‘ı ziyaretlerinden memnun kaldığını belirtti. Polislik mesleğinin fedakarlık temeli üzerine kurulu olduğunu belirten Türkoğlu, insan odaklı ve toplum destekli polisiye hizmetlerinin polis-halk kaynaşmasını güçlendirdiğini kaydetti.