Başarılı Kadın Çiftçi Altınla Ödüllendirildi

Antlaya‘nın Demre ilçesinde ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ yarışmada il biricisi olan Mine Güzeloğlu, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca tarafından ödüllendirildi.

Antlaya‘nın Demre ilçesinde ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ yarışmada il biricisi olan Mine Güzeloğlu, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca tarafından ödüllendirildi. Antalya’da 22 Mart‘ta düzenlenen ve il genelinde yapılan 224 yarışmacı arasından 32‘sinin yarışmacı olarak yapılan yarışmada, 30 soruyu doğru cevaplandıran Demreli kadın çiftçi Mine Güzeloğlu birinci olmuştu. Güzeloğlu, 26 Nisan’da Karaman’da yapılacak bölge yarışmalarına Antlaya‘yı temsil edecek.

Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, başarılı çiftçi Mine Güzeloğlu’na plaket ve çeyrek altın hediye etti. Sarıca, Demre‘yi temsilen Antalya‘daki yarışmalara katılarak büyük başarı elde eden Mine Güzeloğlu‘nun ilçenin gururu olduğunu, bölge yarışmasında da aynı başarıyı beklediklerini söyledi. Sarıca, "Yarışmacımızın bölge yarışmasına kadar moralini yüksek tutmamız gerekiyor. Bunun için tüm imkânlarımızı kullanacağız. Mine Güzeloğlunun bölge yarışmasını kazanacağından eminiz. Yarışmada Demre Ziraat Odası olarak yanında olacağız." dedi.

Mine Güzeloğlunu, 26 Nisan’da Karaman’da düzenlenecek olan yarışmalara,İl Tarım Müdürlüğünden öğretmenler haftanın iki günü Demre’ye gelerek Su Ürünleri Enstitüsünde hazırlıyor. Mine Güzeloğlu’da şunları söyledi: "Demre’yi temsil etmekten gurur duyuyorum. Demre’nin manevi desteğini yanımda hissettiğim sürece kazanamayacağım yarışma olmaz. Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmak istiyorum."