Demirkazık Dağı‘ndaki Ukraynalı Dağcıyı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Niğde‘nin Demirkazık Dağı‘nda, doğa yürüyüşü yaptığı sırada rahatsızlanan 24 yaşındaki Ukraynalı dağcıyı kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İhbar üzerine harekete geçirilen Akut, Sivil Savunma ve İl Sağlık Müdürlüğü‘ne bağlı UMKE ekipleri, saat 17.00 itibariyle Ukraynalı turisti kurtarmak için yola çıktı. Yaklaşık 8 saat sürecek yürüyüşün ardından hastaya ulaşması beklenen kurtarma ekibine yardımcı olması için Demirkazık Dağevi‘nde kurulan operasyon merkezinden Ankara, Konya ve Kayseri‘den hava desteği alınması için girişimlerde bulunuldu. Kayseri‘den istenen ambulans helikopterin gece görüş sistemine sahip olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine

Adana İncirlik Üssü‘nden gece görüşüne sahip bir helikopter kaldırıldı. Ancak hava muhalefeti nedeniyle ikinci helikopter de geri dönmek zorunda kaldı.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, olumsuz hava şartları nedeniyle helikopter operasyonunun gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, "Yaya olarak yola çıkan kurtarma ekiplerinin gece yarısından hemen sonra hastaya ulaşacağını ve sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yapacaklarını düşünüyoruz. Hastanın sağ salim kurtarılması için gereken her türlü çalışma yapılmakta. Karadan yapılan operasyona 3 sivil savunma, 3 Akut ve 5 de sağlık personeli katıldı" dedi.

Doğa yürüyüşü yapan 7 kişilik turist kafilesinden 24 yaşındaki Alex adlı Ukrayna vatandaşı yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanmış, Andrei Sheherbatov ile Kostriak Nozdrin adlı turistler, arkadaşlarının yürüyemeyecek durumda olması nedeniyle Çamardı ilçesi yakınlarında bulunan Pınarbaşı köyü yakınlarına kadar yaklaşık 8 saat yürüyerek durumu jandarmaya haber vermişti.

Kaynak: İHA