60 ‘Pratik‘ Mağaza Açacak, 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

KİM Marketler Zinciri, yeni bir mağaza konseptiyle tüketicinin ayağına gidecek.

KİM Marketler Zinciri, yeni bir mağaza konseptiyle tüketicinin ayağına gidecek. ‘KİM Pratik‘ adı verilen yeni konsept sayesinde, market alışverişi için zaman bulamayan çalışan kesime pratik ve hızlı alışveriş imkanı sunulacak. Özellikle Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu, ve Fatih gibi merkezi semtlerde 60 yeni mağaza açacaklarını anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, “KİM Pratiklerde temel ihtiyaç ürünleri ve manav reyonu yer alacak. Bakkalda aradığını bulamayan ve Süper Marketlere gitmeye zamanı olmayan kesimin ayağına gideceğiz." dedi.

    Yıllık eğitim ve değerlendirme toplantısını Antalya’da yapan KİM Marketler Zinciri, yeni mağazacılık konseptini de tanıttı. Toplantıya KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ersan, Genel Müdür Hamit Akçay ve Genel Müdür yardımcısı Ahmet Yıldız katıldı. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ersan, grup olarak inşaat ve perakende alanında büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

    Hali hazırda Çorlu ve İçerenköy’de inşaatı süren AVM ve konut projeleri bulunduğu bilgisini veren Ersan, “Yatırımlarımızda ağırlığı perakende alanına vereceğiz. Francheise yöntemine sıcak bakmıyoruz, kiralama veya satın alma yöntemiyle mağazalar açacağız. Hedefimiz emin adımlarla Türkiye genelinde yaygınlaşmak. Bu hedefimiz doğrultusunda müşteriye en yakın lokasyonları belirliyoruz. Perakende yatırımlarımızda KİM Pratik markamıza ciddi bir pay ayıracağız.” dedi.

    Genel Müdür Hamit Akçay da KİM Marketler Zinciri olarak 2011 yılında mağazalaşma yatırımlarına hız vereceklerini belirterek, bu çerçevede ‘KİM Pratik‘ adını verdikleri yeni markaları ile daha çok tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Perakende sektöründe rekabetin her geçen gün arttığını anlatan Akçay, şöyle konuştu:

    “Tüketici profili hızlı bir değişim yaşıyor. Büyükşehirlerde yaşayan bireyler iş yoğunluğu nedeniyle hafta sonları haricinde alışverişe fırsat bulamıyor. KİM Pratikler ile tüketicinin talebi olan zahmetsiz alışverişi getiriyoruz. İlk etapta 2011 sonuna kadar 20 Kim Pratik mağazası ve 5 süpermarketin açılışını yapacağız. Toplamda 60 KİM Pratik mağaza hedefimiz var. KİM Pratikler, diğer mağazalarımızdan bağımsız olarak yeni bir marka ve logo ile yoluna devam edecek. Çalışan bir ailenin ihtiyaç duyacağı bin 500 temel ürün ve manav reyonundan oluşacak. En çok talep edilen ürünler kasaya en yakın yerde olacak. Örneğin 10 çeşit yumurta veya makarna yerine sadece 1 veya 2 çeşide yer vereceğiz.”

    Şehir merkezlerinde büyük mağaza açmak için yeterli imkan olmadığına dikkat çeken Genel Müdür Akçay, 2011 ile ilgili planları hakkında şu bilgileri verdi:

    “Yakınlık, ucuzluk ve Pratiklik gibi temel koşulları yerine getiren bir mağazacılık konsepti belirledik. Ortalama 300 metrekarelik mağazaların her birinde 7 şer kişi istihdam edilecek. 10 milyon dolarlık yatırım hedefimizin 5 milyon dolarını KİM Pratik için yapacağız. Halihazırda bin 550 kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Yıl sonuna kadar toplam personel sayımız 2 bin kişiyi aşacak. Sadece KİM Pratik mağazalarında 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Özellikle Anadolu yatırımlarımızın başlamasıyla çalışan sayımızın katlanarak artmasını bekliyoruz. Küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza yatırımı yapacağız. Aynı zamanda İstanbul’da yeni yapılaşma alanları olan Büyükçekmece, Ümraniye, Gürpınar gibi semtlerde büyük ölçekli mağazalar kuracağız. 2011 yılı sonuna kadar toplam 10 milyon dolar yatırım ve 300 milyon dolar ciro hedefliyoruz.”