Prof. Dr. Baki Karlığa Adıyaman Üniversitesi Rektör Adayı Oldu

Prof. Dr. Baki Karlığa Adıyaman Üniversitesi Rektör adayı olduğunu açıklayarak, Adıyaman Üniversitesi‘nin başta Adıyaman olmak üzere ülkenin birçok değerine değer katma hedefinde olduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Baki Karlığa, Adıyaman Üniversitesi‘nin gelişimini sağlamanın yanında Adıyaman ve bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesi ve cazip hale getirilmesi, ilkler ortaya koyarak diğer illere örnek olması, Adıyaman insanının girişimci yanına rağmen, profesyonelliği ve birlikte iş yapma yönündeki zayıf yönünün aşılması ve dayanışmasının güçlenmesi, insan kaynağının nitelikli eğitimle ülkemizin kalkınmasına daha etkin olarak katılmasını, eş zamanlı gerçekleştirmek istediğin vurguladı.

Adıyaman Üniversitesi‘nin halkla bütünleşip kaliteli eğitim verilmesine ağırlık verileceğinin altını çizen Rektör adayı Baki Karlığa, "Üniversitemiz gelişen ve değişen küresel gerçekleri kullanarak halkımızın kültürel ve bilimsel gelişmesinde öncü rol oynayıp, teknolojik gelişmeleri yönlendirecek duruma getirmek temel amacımız olacaktır. İşsizliği önlemek amacımız olacaktır.İşsizliği önlemek amacıyla coğrafyamıza uygun istihdama yönelik yeni bölümler eklemek temel ödevimizdir. Yenilikler ortaya koyarak

diğer illerimize örnek olmaya çalışacağız. Adıyaman Üniversitesinin istişare kurulları yardımı ile tek kafayla değil çok kafayla yöneteceğiz. Adıyaman‘ın geçmişteki kültürel zenginliğini ortaya çıkararak ülke ve dünya gündemine sunacağız. Tıp fakültesinin gelişimini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunup sağlığı ön plana çıkartacağız" dedi.

BAKİ KARLIĞA KİMDİR?

Baki Karlığa 1952 yılında Adıyaman‘ın Besni ilçesinde doğdu.

1979 yılında Fırat Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun oldu. 1982 yılında İnönü Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi‘nde Yüksek Lisansını, 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktorasını tamamladı.

1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı‘na öğretmen olarak atandı ve aynı yıl Elazığ D.M.M Akademisine asistan oldu. 1983-1984 yıllarında Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat, 1984-1988 yıllarında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi‘nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi‘nde 1988 yılında Yrd. Doçent, 1996 yılında Doçent ve 2003 yılında profesör oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Baki Karlığa, Adıyaman Üniversitesi Rektör adayı oldu.

Kaynak: İHA