Batı Trakyalı Kadınların İzmir Sevdası

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu üyesi 57 kadın ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nu ziyaret etti.

İzmir‘e ilk kez geldiklerini belirten Trakyalı kadınlar, kente adeta “sevdalandıklarını” söyledi. İzmir‘de halen aileleri Batı Trakya‘da yaşayan 150 civarında öğrenci bulunduğunu ifade eden kadınlar, Başkan Kocaoğlu‘ndan çocuklarına sahip çıkmalarını da istedi. Batı Trakyalı kadınları ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir‘de yaşayan Trakyalı öğrencilerin her zaman yanında olduklarını söyleyerek, “Elimizden geldiğince onların eksiklerini gidermeye çalışıyoruz, her zaman yanlarında olacağız, merak etmeyin” dedi. 2008 yılında Batı Trakya‘ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, oradan çok güzel anılarla döndüğünü ve en kısa zamanda yine gitmek istediğini belirtti.

Konuklarının isteklerini de cevaplayan Başkan Kocaoğlu, Batı Trakyalıların hazırladığı bir çocuk tiyatro oyununun önümüzdeki İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde çok amaçlı salonlarda sergilenebileceğini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan‘ın kardeş kent talebini değerlendireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA