Şehitkamil Kültür Merkezi Tam Not Aldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep‘in kültür ve sosyal yaşamına katkı sağlamak amacıyla yapımı gerçekleştirilen Şehitkamil Kültür Merkezi beğeni kazanmaya devam ediyor.

Şehitkamil Kültür Merkezi Tam Not Aldı
Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve dış cephesinin inşasının hazır hale geldiği Şehitkamil Kültür Merkezini yerinde incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak için ziyaret eden Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, kültür merkezini çok beğendiklerini ifade ettiler.

Şehitkamil Kültür Merkezi hakkında misafirlerine çeşitli bilgiler veren Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Kültür Merkezi‘nde 800, 300 ve 200 kişilik ayrı salonların yanı sıra küçük çaplı toplantılarında yapılabilmesi için 35-40 kişilik 4 ek salon yapıldığını belirtti. Kültür Merkezi‘nin sadece Belediyeye hizmet edecek bir alan olmadığını kaydeden Başkan Fadıloğlu, millete hizmet etmek adına bu binaları inşa ettiklerini söyledi.

Böyle bir alanda her türlü aktivitelere ev sahipliği yapılabileceğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Burası şehrimiz için çok önemli bir proje. Her zaman söylediğimiz gibi ortak akılla düşünüyoruz. Uygulamaları beraber yapmak adına burada bunları paylaşmamız gerekiyor. Projemiz inşası devam ederken diğer yönetici arkadaşlarımızla birlikte fikir alış-verişinde bulunduk. Onların fikirleri bizim için çok önemli nihayetinde bu Kültür Merkezinde herkesin bir programı olacak. Verdikleri fikirlerden dolayı ve buraya icabet etmeleri beni mutlu etti. Geldikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Merkezini gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade eden Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da, "Burası marka kent, vizyon kent ve dünya kenti. Böyle bir kentte her türlü kongrelerin yapılabilmesi için bu tür güzel tesise ihtiyacımız vardı. Böylelikle Gaziantep‘in bir eksiği daha ortadan kalkmış oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ise, Gaziantep için mutluluk verici bir hizmet olduğunu vurgulayarak, "Böylesine güzel bir tesisi Gaziantep‘e kazandırdığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediyemizin yaptığı ve sona doğru geldiği tesisi gezdik. Uluslar arası ulusal faaliyetlere imkan veren bir mekan olmuş. Gaziantep‘in ruhuna uygun malzemelerle kullanılıyor. Yani kenti bire bir yaşatıyor. Kentimize hayırlı uğurlu olsun. Başta belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehitkamil Kültür Merkezi için görüşlerini belirten GSO Başkanı Adil Konukoğlu da, “Rıdvan Başkanımızı tebrik ediyorum. Gaziantep‘e böylesine güzel bir eser kazandırdığı için. Bundan sonra uluslar arası kongreler ilimizde de yapılabilecek. Kültür merkezi en ince ayrıntısına kadar düşünülüp uygulanan bir mekan olmuş. 50 kişilik toplantı salonlardan başlayın da 800 kişilik toplantı salonlarına kadar yapılmış. Bu güzel mekanı gezerken çok duygulandım ve keyif aldım. Başkanımızı ve ekip arkadaşlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA