Küçükaydın İle Dağlı’Dan Barışık’A Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili ve milletvekili adayı Ali Küçükaydın ile milletvekili adayı Tamer Dağlı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık’ı ziyaret ederek, 12 Haziran‘da yapılacak genel seçimlerde esnaf desteği istedi..

Küçükaydın İle Dağlı’Dan Barışık’A Ziyaret
Milletvekili Adayları Küçükaydın ve Dağlı ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Melike Nida Özkan, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dilşat Giray, İl Genel Meclisi Üyesi Gülnur Karslı’ya, ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Barışık, makamına gelen tüm siyasi parti temsilcilerinin baştacı olduğunu belirtirken, 147 bin 783 üyesi bulunan Birliğin başkanı olarak da, tüm siyasi partilere aynı mesafede olduklarını söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili ve Adana Milletvekili Adayı Ali Küçükaydın da, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Barışık ve esnaf odası başkanlarına teşekkür ederken, “İki türlü ziyaret vardır, bunun birincisi nezaket ziyareti, diğeri destek ziyaretidir. Daha önce nezaket ziyaretinde bulunmuştum. Bugün de, Seyhan İlçe teşkilatı ve Adana milletvekili adayımız Tamer Dağlı ile bu kez sizlerden 12 Haziran Genel Seçimleri için destek istemeye geldik" diye konuştu.

Görevi süresince Tufanbeyli’den, Yumurtalık’a, Karataş’tan Karaisalı’ya kadar tüm ilçelerin en ücra köylerine kadar ziyarette bulunup, halkın sorunlarını yerinde dinlediğini anlatan Küçükaydın, AK Parti iktidarları döneminde, söylenenlerin aksine Adana‘ya bir çok şeyin kazandırıldığını, bunların devam etmesi için çalıştıklarını belirtirken, örnek olarak da Adana çevresinde yapılan duble yolları ve nehirler üzerinde kurulan Hidroelektrik Santralleri’ni (HES) örnek gösterdi.

Adana’da birçoğunu Sabancı ve Sanko Grubu’nun gerçekleştirdiği HES‘lerin, kurulduğu yörede birçok insana ekmek kapısı olduğu gibi Türkiye’de üretilen elektrik enerjisinin de yüzde 4‘ünü karşılayarak, ulusal anlamda ülkeye büyük katkı sağladığına işaret eden Küçükaydın, maliyeti 1 milyar doları bulan Hafif Raylı Sistem’in, belediyeden alınarak, Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesinin de Adana’nın yükünü hafiflettiğine işaret ederken, hizmetlerin kesintisiz olarak devam etmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu, bunun da 12 Haziran‘da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri’nde kendi partilerinin üçüncü kez iktidara gelmesiyle mümkün olabileceğini ifade ederek, esnafın da kendilerine destek olmasını istedi.

2023 Parti Programı’nda Adana‘ya yapılması düşünülen Hızlı Tren Projesi’nin de konulduğunu kaydeden Küçükaydın, yapılacak havaalanın da Uluslararası Çukurova Hava Limanı olarak projeye girdiğini, bunun gerçekleşmesi durumunda bölgenin çehresinin değişeceğini ve Çukurova‘nın bir cazibe merkezi durumuna geleğeni sözlerine ekledi.

Tamer Dağlı‘da kendisini tanıttıktan sonra Adana‘nın işsizlikte söylendiği gibi birinci sırada olmadığını iddia ederek bir iktisatçı ve gözlemci olarak yaptığı araştırmalarda bu durumun yüzde 14 civarında olduğunu öne sürdü.

Adana‘daki işsizliğin iyi bir koordinasyonla ortadan kaldırılabileceğini de öne süren Dağlı, bunun işverenler ile iş arayanların buluşacağı bir düzenlemeyle ortadan kaldırılabileceğini belirterek," Bu yapıldığı takdirde insanlarımız daha hızlı iş bulma imkânına kavuşacaklarına inanıyorum" dedi.

Daha sonra Oda başkanlarının sordukları soruları yanıtlayan milletvekili adayları, başkanların isteklerini de not ederek, ilgili yerlere ulaştıracaklarını söylediler.

Kaynak: İHA