Ing Bank‘ın 3. Alt Fonu‘na 125 Milyon Tl‘lik Rekor İlgi

ING Bank‘ın alternatif yatırım araçlarına yatırım yaparken parasını riske atmak istemeyen yatırımcılara yönelik sunduğu alt fon büyük ilgi gördü.

Ing Bank‘ın 3. Alt Fonu‘na 125 Milyon Tl‘lik Rekor İlgi
ING Bank Anapara Koruma Amaçlı 3. Alt Fon‘a 18-26 Nisan tarihleri arasında 125 milyon TL‘lik rekor talep geldi. Dayanak varlığı USD/TL kuru olan fon için 3 bini aşkın müşteri yatırım yaptı. Nisan 2011 itibariyle ING Bank‘ın 3. Alt Fon‘u 125 milyon TL‘lik taleple anapara koruma amaçlı fon piyasasında Türkiye‘nin en büyük 3. alt fonu oldu.

Anapara Korumalı Amaçlı 3. Alt Fon, yaklaşık 1 yıllık yatırım dönemi boyunca Dolar/TL kuru belli bir bant aralığında kaldığı her gün yatırımcısına kupon faizi sağlıyor. Vade boyunca 4 çeyrek dönemde bant aralığı yeniden belirleniyor. Böylece yatırımcının döviz kurundaki ani değişikliklerden olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.

ING Bank, ilk anapara korumalı alt fonunu geçtiğimiz yıl kasım ayında piyasaya sürmüştü. Yatırımcılardan büyük ilgi gören fon için yaklaşık 14 milyon 400 bin TL‘lik talep toplanmıştı. ING Bank‘ın 2. Alt Fon‘unda ise ilgi artmış ve 17,5 milyon TL‘lik talep gelmişti.

Kaynak: İHA