Entelköy-Tepeköy Filminin Çekimlerine Başlandı

Muğla, son yıllarda dizi sektörüne evsahipliği yapıyor.

Muğla, son yıllarda dizi sektörüne evsahipliği yapıyor. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Bafa beldesinde, yönetmenliği Yüksel Aksu’nun yaptığı “Entelköy-Tepeköy” filminin çekimlerine başlandı. Filmin başrollerinde, BKM oyuncularından Şahin Irmak ve Ayşe Bosse yer alıyor. Yönetmen Yüksel Aksu, “Dondurmam Gaymak filminden sonra Entelköy-Tepeköy filmine başladık. Bu filmde birçok ünlü sanatçıyla yöre halkını buluşturduk.” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Bafa beldesinde, Galata Film şirketi tarafından “Entelköy-Tepeköy” filminin çekimleri başladı. Yönetmenliği Yüksel Aksu’nun yaptığı filmin başlangıç törenine Muğla Valisi Fatih Şahin ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Mehmet Ali Bora, Süleyman Turan, diğer oyuncular ve yöre halkı katıldı. Köy meydanındaki törende, temsili gelin alma gösterisi yapıldı. Törenin ardından filmin oyuncuları, davul zurna eşliğinde Muğla yöresine ait halk oyunları oynadılar. Yönetmen Yüksel Aksu ise ünlü sanatçılara para çevirdi. Filmde Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Recep Yener, Ayla Arslancan, Ümit Olcay, Hamit Demir, Engin Akın ve Nejat Yavaşoğulları rol alıyor.

Yönetmen Yüksel Aksu, yaptığı açıklamada aylardır bu köyde provalar yaptıklarını belirterek, profesyonel oyuncular ve bölge halkının da desteğini alarak filme başladıkları söyledi. Aksu, “Dondurmam Gaymak filminden sonra yeni bir çalışma ile yeniden yola çıktık. Elimizde birkaç proje vardı, kısmet buna oldu. Dondurmam Gaymak filminde sadece yöre halkına rol vermiştik. Bu filmde hem yerel hem ulusal hem de evrensel bir tablo ortaya koyduk.” dedi.

Vali Şahin ise hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Muğla, çok önemli bir merkez. Burada aslında büyük bir tabii film platosuna sahibiz. Muğla’da bütün film taleplerini karşılayabilecek bir potansiyele sahibiz. Yüksel bey, Muğla’nın gurudur.” şeklinde konuştu.

Filmin yapımcısı Muharrem Gülmez de Dondurmam Gaymak filmiyle dünya çapında bir çıkış yakalayan yönetmen Yüksel Aksu ile çalışmanın onurunu yaşadığını söyleyerek, “Dondurmam Gaymak filminden sonra çekilecek olan bu film, hem Türk sinemasına hem de dünya sinemasına değişik tat ve lezzetler katacaktır. Böyle bir çalışmaya imza atacağımız için çok mutluyuz.” diye konuştu.

"Muhtar Ali" rolündeki Şahin Irmak ise kendisi için çok özel bir senaryo olduğunu kaydederek, “Çok özel bir ekip ve yönetmenle birlikte çalışıyorum. İstanbul’dan sonra burada olmak bana iyi geldi. Üç aydır Muğla şivesini öğrenmek için çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

FİLMİN KONUSU

Bir grup ekolojist aktivist, mütevazi bir Ege köyüne yerleşir. Amaçları, doğayla başbaşa yaşam için ekolojik bir köy kurmaktır. Köyde bir termik santral kurulması gündeme gelince olaylar ilginç ve komik bir hal alır. “Entelköy-Tepeköy”, aktivistlerin köy sakinleri ile aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsüdür.