Dumlusu Köylüleri Deredeki Islah Çalışmasının Devam Etmesini İstiyor

Muş’un Dumlusu köyünde yaşayan vatandaşlar, Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından derede yapılan ıslah çalışmasının devam etmesini istiyor.

Dumlusu Köylüleri Deredeki Islah Çalışmasının Devam Etmesini İstiyor
Muş’un Dumlusu köyünde yaşayan vatandaşlar, Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından derede yapılan ıslah çalışmasının devam etmesini istiyor.

    Muş merkeze bağlı Dumlusu köyünün içerisinde bulunan derede özellikle bahar aylarında sıkıntı yaşandığı için Devlet Su İşleri tarafından yapılan çalışmanın yarım bırakılması köylüler tarafından tepki ile karşılandı.

Dumlusu köyünün yukarı kısmında heyelan olduğu için tehlike altında olduklarını söyleyen köylüler, derede yapılan ıslah çalışmasının devam etmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

    Devlet Su İşleri tarafından köyde bulunan derede ıslah çalışması yapıldığını söyleyen İbrahim Akyol isimli vatandaş, yapılan çalışmaların yarıda bırakılması nedeni ile köyün üst kısmında bulunan evleri büyük bir tehlikenin beklediğini vurguladı. Akyol, “Köyün üst kısmında derenin geçtiği yerde heyelan vardı. Devlet Su İşleri heyelan olduğu bölgenin yarısında çalışma yaptı. Geriye kalan yarısını ise tamamlamadan çalışmaları bitirdi.” dedi.

    Köyün içerisinden geçen derede sadece bir köprü bulunduğunu hatırlatan Akyol, köyde köprü eksikliğinin de var olduğunu kaydetti. Köyde heyelan olduğu için büyük endişe duyduklarını ifade eden İbrahim Akyol konuşmasına şöyle devam etti: “Benim köyün üst kısmında iki evim var. Bir evimi heyelan etkiledi. Diğerine ise daha etki yapmadı. Heyelanın evlerimi etkilemeden yetkililerden derenin ıslahı için çalışma yapmalarını istiyoruz. Ayrıca biz köyün yukarı kısmına da köprü yapılmasını istiyoruz. Gördüğünüz gibi yukarı bölgede bulunan evlere ulaşmak için düzgün bir yolumuz bile yok. Sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz.”

    Devlet Su İşleri tarafından köyde bulunan derede belirli miktarda kanal yapıldığını söyleyen Cemil Aykan ise çalışmanın hem yukarı hem de aşağı bölgede yapıldığını belirtti. Derede yapılması gereken çalışmanın eksik kaldığını dile getiren Aykan, “Bizim evlerimizin çoğu heyelan bölgesinde bulunuyor. Biz çalışmanın hem yukarı hem de aşağı bölgede tamamlanmasını istiyoruz. Yapılan kanal çalışması köy boyunca devam ederse hiçbir sıkıntı kalmaz.” diye konuştu.

    Yollarına çakıl dökülmesi için devletten yardım beklediklerini vurgulayan Aykan “Yolumuzun bozuk olduğu yerler de var. Biz bozuk olan yolumuzun da yapılmasını istiyoruz. Yağmur yağınca bozuk olan yolda hem insanlar hem da araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Biz devletimizden bu sıkıntılara çözüm bulmasını istiyoruz. Bozuk olan yolumuza çakıl dökülürse en azından yağmur yağınca sıkıntı yaşamayız.” ifadelerini kullandı.