Avusturya Büyükelçisi Dr.Heide Maria Gürer, Nevşehir Valisi Savaş‘ı Ziyaret Etti

Avusturya‘nın Ankara Büyükelçisi Dr.Heide Maria Gürer, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş‘ı makamında ziyaret etti.

Avusturya Büyükelçisi Dr.Heide Maria Gürer, Nevşehir Valisi Savaş‘ı Ziyaret Etti
Beraberinde Avusturya Kayseri Fahri Konsolosu Mehmet Eğlencelioğlu ile birlikte Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş‘ı ziyaret eden Avusturya‘nın Ankara Büyükelçisi Dr.Heide Maria Gürer, Vali Savaş ile bir süre sohbet etti. Kapadokya bölgesinin Türkiye‘nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olduğunu ve her yıl Kapadokya bölgesine çok sayıda Avusturyalı turistin geldiğini kaydeden Büyükelçi Dr.Heide Maria Gürer, Avusturya ile Türkiye arasında turizm başta olmak üzere bir çok ortak nokta olduğunu ve her iki ülke arasındaki işbirliğinin her yıl arttığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda Kayseri Erciyes Kayakmerkezi‘ndeki turizm projesinin hayata geçececeğini ve bu projede Avusturyalı turizmcilerinde master planı hazırlama da katkısının bulunduğunu vurgulayan Dr.Heide Maria Gürer, Kayseri Erciyes Kayak Merkezi ile Kapadokya turizminin birleşmesi sayesinde bölgeye daha fazla Avusturyalı turist geleceğine inandığını vurguladı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, Kapadokya bölgesine her yıl 2 Milyon‘u aşkın yerli ve yabancı turistin geldiğini kaydederek bölgeye daha fazla Avusturyalı turisti çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Vali Savaş, "Bölgemiz Türkiye2nin en önemli kültür turizm merkezlerinden birisi. Bölgemize daha fazla turist çekebilmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu hedefimize ulaşmamızda Kayseri Erciyes Kayak Merkezi önemli katkılar sağlayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Ziyaret sonrasında Vali Savaş Avduturya Büyükelçisi Dr.Heide Maria Gürer‘e çini bir tabak hediye ederken Büyükelçi Gürer‘de Vali Savaş‘a Avusturya Senfonu Orkestrası‘nın bir cd sini verdi.

Kaynak: İHA