Chp Milletvekili Adayı Sapan, Dayak Attığı Eşiyle Tanıtım Toplantısına Katıldı

CHP Antalya milletvekili adayı Yıldıray Sapan, partisinin aday tanıtım toplantısına, dayak attığı iddiasıyla mahkemelik olduğu eşi Başak Sedef Sapan ile birlikte katıldı.

CHP Antalya milletvekili adayı Yıldıray Sapan, partisinin aday tanıtım toplantısına, dayak attığı iddiasıyla mahkemelik olduğu eşi Başak Sedef Sapan ile birlikte katıldı. Sapan, geçtiğimiz Şubat ayında hamile eşi Başak Sedef Sapan‘a dayak atarak ‘eşi kasten yaralama‘ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra bu cezası paraya çevrilmişti. Dün konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Aile düzenimi bozacak saldırılarla karşı karşıyayım." diyen Sapan, bugün gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

CHP milletvekili adayının hamile olan eşine dayak atma olayı 21 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı‘na şikayetçi olan Başak Sedef Sapan bir akşam yemeği dönüşünde araç içindeyken aralarında tartışma çıktığını ve Yıldıray Sapan‘ın kendisini darp ettiğini söyledi. Eşi Başak Sedef Sapan‘ın savcılığa şikayeti üzerine Yıldıray Sapan hakkında ‘eşi kasten yaralama‘ suçundan iddianame hazırlandı ve dava açıldı. Bir süre sonra Başak Sedef Sapan mahkemeye eşiyle barıştıklarını, şikayetçi olmadığını ve duruşmalara katılmayacağını bildirdi ancak mahkeme devam etti. 17 Şubat 2011 tarihinde dava sonuçlandı ve gerekçeli karar açıklandı.

Mahkeme gerekçeli kararında şöyle dedi: "Toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde müşteki ile sanığın karı koca olup olay günü yemek yemek üzere dışarıya çıktıkları, alkol adıkları, eve dönerken aralarında tartışma çıktığı ve tartışma sırasında sanığın mağdureyi araç içinde darp ederek onu hayati tehlike geçirmeyecek ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı, sanık alınan savunmasında her nekadar eşine vurmadığını, araçtan aşağı atlayarak yere düşmesi sonucu yaralandığını söyleyerek suçlamayı kabul etmemiş ise de savunmanın hayatın olağan akışına aykırı olması, müşteki ifadesi ve müşteki ifadesini destekleyen doktor raporu dikkate alınarak sanığın savunmasına itibar olunmamış, Eşi Kasten Yaralama suçundan dolayı cezalandırılması yolunda hüküm kurulmuş, şahsi ve sosyal durumu, suçun işleniş şekli, yaralanmanın niteliği dikkate alınarak sanık hakkında alt sınırdan hüküm kurulmuş, aynı gerekçelerle para cezası tercih edilmiş, yine şahsi ve sosyal durumu, geçmişteki hali, sabıkasız oluşu ve müştekinin maddi zarar talebinde bulunmayışı gibi hususlar dikkate alındığında bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğundan sanık hakkında CMK 231 maddesi uygulanmıştır."

Antalya‘da bugün yapılan milletvekili tanıtım toplantısına eşiyle katılan Yıldıray Sapan gazetecilerin konuyla ilgili sorularını ise cevapsız bıraktı. Eşi Başak Sedef Sapan‘ı gazetecilerle konuşurken adeta kaçıran Sapan açıklama yapmaktan kaçındı. Sapan, "Bırakın bunları, magazin değil konumuz ben siyaset yapıyorum." dedi.

Başak Sedef Sapan ise eşinin gerekli açıklamayı bir kaç gün önce yaptığını ifade etti.

"SİYASETE DÖNMEM BAZILARININ HOŞUNA GİTMEDİ"

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Yıldıray Sapan milletvekili adayı olduktan sonra üzerine çok gelindiğini belirterek, "Siyasete tekrar dönmem bazılarının hoşuna gitmedi." dedi. Sapan şu açıklamayı yaptı: "Benimle uğraşmayı bırakın aile düzenimi bozacak saldırılarla karşı karşıyayım. Özelime saldıracak kadar bu işin seviyesini düşenlerden hesap sorarım ve soracağım da. Aile hayatı kutsaldır ve her şey yaşanır. Ama bunu seçimlerde siyasi rant haline getirmek ahlakla bağdaşmaz. AK Parti benim özel yaşamımla ilgili dedikodu yayacağına, belge üretip medyaya servis edeceğine dürüst siyaset yapsın. Her aile içinde yaşanabilecek tartışmaları medyaya taşımak, bunu siyasi polemik haline getirip malzemeleri birilerine servis etmek etik değildir. Antalya halkı bunun cezasını sandıkta verir.”

BAYKAL VE AKAYDIN NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPMIŞTI

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal‘ın ‘manevi oğlu‘ olarak bilinen Yıldıray Sapan‘ın 12 Aralık 2009‘daki düğününde Deniz Baykal ve CHP‘li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın nikah şahitliği yapmıştı. Daha önce CHP Antalya Merkez İlçe başkanlığı da yapan Sapan, Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden EKDAĞ‘ın genel müdürlüğünü yaparken istifa etti ve Antalya‘dan 4. sıra milletvekili adayı oldu.