Burdurlular, Hac Kaydı İçin Müftülüğe Akın Etti

Burdur’da hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adayları, kayıtların ilk gününde müftülüğe akın etti.

Burdur’da hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adayları, kayıtların ilk gününde müftülüğe akın etti. Hacı olma heyecanını yaşayan hacı adayları, müftülükte form doldurarak kayıt yaptırdı. Adaylar, kayıtlarını bu yıl internet üzerinden de yaptırabilecek. Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın "https://hac.diyanet.gov.tr‘‘ adresinden yapabilecek.

Sabah saatlerinde Burdur İl Müftülüğü‘ne gelen vatandaşlar, kutsal topraklara yapılacak yolculuğun ilk adımını attı. Hacı adayları, ‘hacı olma‘ ümidi ile formları müftülük çalışanlarının yardımı ile doldurdu. Bazı vatandaşlar eşleri ile bazıları da komşu ya da arkadaşları ile kayıt bürosuna geldi. Daha önce Umre için kutsal topraklara gittiğini belirten bir hacı adayı, "Orayı görünce kendimi annemden yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Çok mutlu oluyorum. Herkese gitmeyi tavsiye ediyorum." dedi.

Daha önce başvuruda bulunan Ersoy ailesi de, "Çıkana kadar başvuracağız. Oraya gitmek ve hacı olmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Geçen dönem Burdur’dan 5 bin 186 kişinin başvurduğunu ve 532 kişinin hacca gittiğini bildiren İl Müftüsü Osman Artan, şuana kadar 712 kişinin başvurduğunu ve kayıtların 6 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildirdi. Kayıtlar internet ortamında yapıla bileceği gibi doldurulacak form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15 TL‘yi T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası‘ndan birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracak.