‘19 Mayıs Kupası‘ Ön Eleme Müsabakaları Belli Oldu

Mersin‘in merkez ilçe Toroslar‘da ‘19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı‘ etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ‘19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası‘nın, ön eleme müsabakalarının kuraları çekildi.

‘19 Mayıs Kupası‘ Ön Eleme Müsabakaları Belli Oldu
Toroslar Belediyesi Encümen Toplantı Salonu‘ndaki kura çekimine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve köy takımlarının temsilcileri katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu belirterek, bu turnuvanın köyler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında büyük katkı sunacağına işaret etti. Köyler tarafından, katılımın her yıl daha da arttığını bildiren Başkan Tuna, bu gelişmenin turnuvaya verilen önemi ve ilgiyi gösterdiğini ifade etti.

Tuna, müsabakaların centilmence geçeceğini düşündüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Amacımız burada Köyler arası diyalogu arttırmak ve böylelikle sosyal kaynaşmanın bir şekilde alt yapısını oluşturmaktır. Bu amacımıza da ulaştığımıza inanıyorum. 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz bu turnuvamızın final maçlarını 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında yapacağız. Final müsabakasının öncesinde, üçüncülük, dördüncülük maçı ve ardından düzenleyeceğimiz şöhretler karması ile turnuvamızı taçlandıracağız."

Konuşmasında, Mersin halkını da müsabakaları izlemeye davet eden Başkan Tuna, ön eleme müsabakalarına katılan tüm köy takımlarına başarılar diledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda köy takımları arasındaki eşleşmeler ise, "Burhan-Parmakkurdu, Çiftlikköy-Buluklu, Yalınayak-Uzunkaş-Homurlu-Arpaç, Değirmençay-Doruklu, Kuyuluk-Güzelyayla, Aladağ-Civanyaylağı, Bozön-Değirmendere" köyleri arasında oldu.

12 Mart tarihinde başlayan ve bu yıl 44 takımın katıldığı, 8 gruptan oluşan turnuvada, gruplarında birinci ve ikinci sırada yer alan 16 köy takımının arasında eleme usulü yapılacak maçların sonucunda, 8 takım çeyrek final için mücadele etmeye hak kazanacak.

Toroslar Belediyesi‘nden yapılan açıklamada, sporseverlerin turnuva ile ilgili puan durumu, istatistik tablosu ve maç sonuçlarını Toroslar Belediyesi‘nin ‘toroslar.bel.tr‘ internet adresinden öğrenebilecekleri bildirildi.

16 köy takımı arasında Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi‘nde düzenlenecek olan ön eleme müsabakalarının ilk maçının, 30 Nisan Cumartesi günü saat: 10:00‘da Burhan ile Parmakkurdu köyleri arasında oynanacak.

Kaynak: İHA