Van‘dan Antalya‘ya Gönül Köprüsü Kurmaya Geldiler

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın 3 yıl önce doğu-batı öğrenci kardeşliğini pekiştirmek için başlattığı Gönül Köprüsü Projesi karşılıklı ziyaretlerle gönülleri ısıtıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın 3 yıl önce doğu-batı öğrenci kardeşliğini pekiştirmek için başlattığı Gönül Köprüsü Projesi karşılıklı ziyaretlerle gönülleri ısıtıyor. Van‘dan gelen 79 öğrenci ve öğretmen Antalya‘nın Manavgat ilçesinde dünyada ünlü Manavgat Şelalesi, Side Antik Kent, Manavgat ve Oymapınar barajlarını gezdi. Manavgat Şelalesi‘nde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenci ve öğretmenler çağlayana hayran kaldı.

Van Haydar Bey Lisesi Müdür Yardımcısı ve Gezi Başkanı Ahmet Cenk, Antalyalıların misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyledi. Bu tür gezi ve ziyaretlerinin doğu-batı kardeşliğini pekiştireceğine yürekten inandığını belirten Cenk, geziye katılan öğrencilerin büyük çoğunluğunun hayatlarında ilk defa denizi Antalya‘da gördüğünü kaydetti. Cenk, "Antalya‘da çok güzel bir karşılama oldu. Öğretmen arkadaşların ve öğrencilerimiz böylesine içten karşılama olacağını tahmin etmiyordu. Van‘dan Antalya‘ya uçakla geldik. Öğrencilerimizi, kardeşliğin pekişmesi ve ileri noktaya çıkması için Antalya‘da mihmandar aileler gezdirecek. Öğrencilerimizin Antalya‘da yaşadığı bu güzellikleri Van‘a dönünce aileleriyle paylaşacağına inanıyorum. Gönül Köprüsü Projesi ile ön yargılar yıkılacak. Ünlü fizikçi Albert Einstein ‘Önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur‘ diyor. Bu tür karşılıklı ziyaretlerle ön yargıları yıkacağız." diye konuştu.

Geziye Van Edremit İlköğretim Okulu‘ndan katılan Duygu Kütükoğlu‘da yaptığı konuşmasında hayatında ilk defa deniz görme sevincini Antalya‘da yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Geziye Atatürk İlköğretim Okulu‘nda katılan Dilek Irtak‘ta Antalya‘nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldığını, gördüğü bu güzellikleri Van‘a dönünce arkadaşlarına anlatacağını kaydetti.

Geziye Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu‘ndan katıldığını belirten Serhat Tuğan, Antalya‘ya gelene kadar ön yargılarının bulunduğunu Antalyalıların kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakanın bu ön yargıyı kırdığını söyledi. Tuğan, "Antalya‘ya giderken uçakta bizi nasıl karşılaşacaklar diye hep içimde endişe vardı. Uçaktan iner inmez gösterilen yakın ilgi alaka ve sevgi ön yargılarımı ve endişelerimi yıktı. Mihmandar ailelere çok teşekkür ederim. " diye konuştu.

Geziye Kayaboğa İlköğretim Okulu‘nda katılan Emrah Güzeloğlu ile Edremit İlköğretim Okulu‘ndan katılan Ceren Demircioğlu, hayatlarında ilk defa denizi Antalya‘da gördükleri için çok mutlu olduklarını kaydetti.