Zihinsel Engelliler Hediyelik Eşya Üreterek Turizme Katkıda Bulunacak

Bursa‘da, İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘Zihinsel Engelli Bireylerin Hediyelik Eşya Üretimi‘ adlı proje Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul gördü.

Bursa‘da, İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘Zihinsel Engelli Bireylerin Hediyelik Eşya Üretimi‘ adlı proje Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul gördü.

Mali destek almaya hak kazanan, Nilüfer Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün de ortağı olduğu projenin bütçesi 44 bin TL. Bütçenin 33 bin TL’si BEBKA tarafından karşılanacak. Projeyle zihinsel engelli bireyleri üretime katarak turizmde rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor. Projede ayrıca zihinsel engelli bireylerin, hediyelik eşya üretimi yaparak, ekonomik hayata katılımlarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlaması hedefleniyor.

BEBKA’ya bu dönemde yapılan toplam 297 başvurudan 66 proje mali destek almaya hak kazandı. Mali destek almaya hak kazanan projelerden 42‘si kar amacı güden kurumlardan, 24’ü ise kar amacı gütmeyen kurumlardan oluştu. İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi mali destek almaya hak kazanan tek okul oldu.

Okulun idareci ve öğretmenlerini makamında kabul eden ve başarılarından dolayı kutlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Okullarımızın daha çok ve daha kaliteli proje üretmesini arzu ettiğimizi her fırsatta belirtiyoruz. Zihinsel engelli bireylerimize yönelik olarak hazırlanan bu proje de örnek bir proje oldu." dedi. Eğitimcilerin vizyon koyan liderler olması gerektiğini de ifade eden Gülsar, şöyle konuştu: "Eğitimciler başkalarından etkilenen değil, yaşadığı çevreyi etkileyen insanlar olmalıdır. İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinin idareci ve öğretmenleri de çevrelerini etkileme adına önemli bir adım attılar. Kendilerini tebrik ediyorum."

BEBKA’dan alınacak mali destek ile okula seramik atölyesi kurulacağını belirten İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Mesude Ezel ise "Projemizin süresi 12 ay. Bu süre içinde üretim için gerekli ekipmanlar satın alınıp atölyenin hazırlanması ve üretime başlanması hedefleniyor. Bu atölyede öğrencilerimizin çalışmalarıyla Bursa temalı hediyelik eşya üretimi yapılacak. Ürünlerin tanıtımı ve satışı ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Kaymakamlığımız tarafından tahsis edilen stant ve mekanlarda gerçekleştirilecek." diye konuştu.