İnegöl Belediyesi‘nden Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kutlu Doğum Haftası, İnegöl Belediyesi tarafından ilahi konseri ve Hz. Muhammed‘i konu alan konferansla kutlandı.

Kültür Sarayı Cinens Sineması‘ndaki etkinlikte Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu ilahi ziyafeti verirken, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından ‘Hz. Peygamber ve İnsanlığa Olan Merhameti‘ konulu bir konferans verildi. Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekili adayı Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcı Turgay Yel, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, bazı AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile meclis üyeleri, HAS Parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Kara, okul

müdürleri ile öğretmen ve davetliler katıldı. Programın açışı, Yaşar Çuhadar‘ın Kur‘an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı.

Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu, şef Hakan Acar nezaretinde ilahi ve kasideler seslendirdi. Konserin ardından Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu verdiği konferansta, "Peygamberimiz buyuruyor ki, ‘Ben yaratılanların evveli, peygamberlerin sonuncusuyum‘. Peygamberimizin ruhu, ilk insan Hz. Adem‘den önce yaratılmıştır. Ruhların babasıdır. Bizler, peygamberimizden önceki peygamberlere de iman ederiz. Müslüman olmayanlar bunu yapmaz. Hz. Adem, gördüğü ruhu rabbimize sorar. Allah, peygamberin ruhu,

Ruh-i Muhammed olduğunu belirtir. Peygamberimize selatu selam getirmek yapılan en güzel şeydir. Melekler, müminlerin yaptığı ortak iş selatu selam getirmektir. Her şey peygamberimize selatu selam getirir. Bir selatu selam 10 günahı siler, 10 sevap kazandırır" dedi.

Dünyadaki her şeyin peygamberimize secde ettiğinin altını çizen Sönmezoğlu, "Peygamberimiz bir gün abdest almak için bir ağacın gölgesine gitmiş. Ağacın gölgesinde abdest aldıktan sonra orayı terk ederken, ağacın kökleri ile birlikte arkasından geldiğini görmüş. Medine‘de cuma günleri peygamberimiz bir hurma kütüğünün üzerinden vaaz verir. Hurma kütüğünün bir zaman sonra kullanılamaz hale gelmesi ile kütük olduğu yerden kaldırılmak istenirken, bir insan gibi ağladığı duyulur. Peygamberimiz kütüğün hemen

defnedilmesini ister. Peygamberimiz, ‘Çünkü dışarıda kalsa o kütük kıyamete kadar insan gibi ağlayacaktı‘ der" şeklinde konuştu.

Dargınlık sebebiyle iki kişinin birbirine küsmesinden Allah‘ın razı olmadığına işaret eden Sönmezoğlu, iki Müslüman arasındaki dargınlığın 3 günden fazla kalmasının caiz olmadığını vurgulayarak, "Kendisi için istediğini kardeşi için istemeyen mümin olamaz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, klasik etkinliklerden ziyade farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, "Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Peygamberimizin şefaatine nail olmak herkese nasip olur. İnşallah peygamberimizi anlayanlardan, onun yanında gidenlerden ve sevenlerden oluruz" dedi.

Başkan Aktaş, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu‘na üzerinde İnegöl‘ü anlatan resmin olduğu çini plaket, şef Hakan Acar‘a ise çiçek takdim etti.

Kaynak: İHA