Köy Okulları Birbirlerini Ziyaret Ederek Başarı Ve Güzellikleri Paylaşıyor

Bursa‘nın Karacabey ilçesindeki köylerin ilköğretim okulları, 4 yıl önce uyguladıkları bir projeyi yeniden hayata geçiriyor.

Köy Okulları Birbirlerini Ziyaret Ederek Başarı Ve Güzellikleri Paylaşıyor
Bursa‘nın Karacabey ilçesindeki köylerin ilköğretim okulları, 4 yıl önce uyguladıkları bir projeyi yeniden hayata geçiriyor. Köylerdeki ilköğretim okullarının birbirlerini ziyaret etmesini ve bu şekilde okullarda görülen güzel uygulama ve faaliyetlerin diğer okullara taşınmasını amaçlayan projeye yeniden hayata geçiriliyor. Projeye Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

    Proje kapsamında Sultaniye, Öztusan, Beylik, Sarıbey Serkan Argın, Tophisar İskender Kaya, Keşlik ve Dağkadı İlköğretim Okulları ziyaret edildi. Daha önce yapılan etkinliğin çok faydasını gördüklerini belirten okul müdürleri, Karacabey’de başarının artması için ellerinden gelenin en iyisini yapma gayretinde olduklarını belirttiler.

    Proje kapsamında köy okullarının birbirlerine yaptıkları gezilere bizzat katılarak destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, çalışmalanın faydalı olduğunu söyledi. Hasan Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan tüm sınavlarda Karacabey‘in Bursa’nın ilçeleri arasında hep ilk üçte olmasının ekip başarısı olduğunu kaydetti. Tüm köy ilköğretim okullarının imkân ve donanımlarının ilçe merkezindeki okullar kadar olmasının genel başarıyı arttırdığı söyleyen Turhan, Karacabey‘deki okullar arasında her zaman ‘Ben’ yerine ‘Biz’ olduğunu sözlerine ekledi.