Pakistan’In Yeni Firkateyni Türkiye’De

Pakistan Donanması‘nın yeni fırkateyni PNS Alamgir (FFG-260) 21-24 Nisan tarihleri arasında Gölcük Deniz Üssünde olacak.

Pakistan Donanması‘nın yeni fırkateyni PNS Alamgir (FFG-260) 21-24 Nisan tarihleri arasında Gölcük Deniz Üssünde olacak. Bir Oliver Hazard Perry Sınıfı Fırkateyni olan PNS Alamgir, 31 Ağustos 2010 tarihinde ABD‘de, Pakistan Deniz Kuvvetlerine katıldı. PNS Alamgir‘in Kuzey Umman denizi ve bitişik denizlerde deniz güvenliğini sağlamak amacıyla Pakistan’ın kapasitesini artırması bekleniyor. ABD‘den Pakistan’a doğru yol almakta olan gemi, güzergah üzerindeki dost ülkeleri ziyaret ediyor.

Pakistan‘ın Ankara Büyükelçiliği‘nden yapılan açıklamaya göre gemi üç gün boyunca Gölvük Deniz Üssü‘nde kalacak ve Türk Deniz Kuvvetleri ile bir dizi liman ve deniz tatbikatları yürütecek. İki ülkenin deniz kuvvetleri düzenli olarak bu tür ziyaretler ve tatbikatlar yapılıyor. Mart ayında, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı birlikler Pakistan Karaçi’de düzenlenen AMAN-2011 Deniz Tatbikatında yer almıştı.