Chp‘li Koç: Ysk’Nın Siyasetten Bağımsız Karar Vereceğine İnanmıyorum

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun BDP’nin desteklediği 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu veto etmesinden hükümeti sorumlu tuttu.

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun BDP’nin desteklediği 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu veto etmesinden hükümeti sorumlu tuttu. Söz konusu veto krizine ilişkin, "YSK’nın siyasetten bağımsız karar vereceğine inanmıyorum" açıklamasında bulunan Koç, hükümetin bağımsız adayları seçime sokmayarak bölgede çok sayıda milletvekili çıkarma hesabı yaptığını ileri sürdü.

Samsun Nükleer Karşıtı Platformu’nun Mecidiye caddesinde düzenlediği ‘Nükleer Santrale Hayır’ eylemine katılan CHP Samsun Milletvekili ve Adayı Prof. Dr. Haluk Koç, basın açıklamasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. YSK’nın BDP’nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana,, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak‘ın da aralarında bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını sabıka kayıtlarında yaptıkları inceleme neticesinde iptal etmesini değerlendirdi.

YSK’nın bugün vereceği kararın önemine işaret eden Prof. Dr. Koç, "YSK’nın siyasetten bağımsız karar verdiğine inanmıyorum. Bugün karar açıklanacak. Tasis sürecinde AKP’nin, ‘Acaba bağımsız adayları oradan sokmazsak çok az bir oy oranıyla çok sayıda milletvekili çıkarabilirmiyiz” hesabı yatıyordu. Demokrasi herkesin kendi düşüncesini ifade etme rejimidir. AKP demokrasiyi kendine göre tarif etmeye çalışıyor. Artık mağdur değil, zalimler. Devletin bütün güçleriyle toplumun her kesimine zulüm ve baskı uyguluyorlar, tehdit ediyorlar." dedi.

"AK PARTİ‘NİN ŞİFRESİNİ DE MİLLET ÇÖZECEK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun pazar günü Samsun’da düzenleyeceği mitingle başlayacak seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Haluk Koç, "AK Parti’nin son YGS sınavlarında olduğu gibi Türkiye’yi nasıl bir şifreyle yönettiğini anlatacağız herkese. YGS’nin şifresi çözüldü, hükümetin şifresini de millet çözecek, halk çözecek. Unutmayın AK Parti artık bir devlet partisidir. AK Parti devletin bütün kurumlarıyla, yargısıyla, kendine bağladığı üniversiteleriyle, valileriyle, kaymakamlarıyla, müdürleriyle bir devlet partisidir. Devletin partisi AK Parti’ye karşı halkın partisi CHP’nin mücadelesi olacak. AK Parti statükodur, devlettir, onun karşısında da halkın Partisi CHP, halkla birlikte mutlaka cevap verecektir." şeklinde konuştu.

Nükleer santral konusunda Türkiye’nin Dünya’da yaşanan olaylardan ders alması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iktidar için herhangi bir şey söylemiyorum. Onları millete havale ediyoruz. Sayın Başbakan konuşabilir, yani burada bulunan 200 kişinin karşısına da ‘200 bin kişi çıkartırım ha kafam bozulursa diyebilir‘ Başbakan tepkisizce başbakanlık yapamayacağını anlamalı. Bu ülkede yaşayan insanlar kendi kaderlerine sahip çıkacaklar. Ülkede yaşayan insanlar kendi güvenliklerine sahip çıkacaklar."