Beko Ürünlerinin Atlete Projesi‘nde Deklarasyon Doğrulukları Belgelendi

Arçelik A.Ş.‘nin uluslararası markası Beko‘ya ait 3 farklı model buzdolabı, Avrupa Beyaz Eşya Üreticileri Derneği‘nin (CECED) Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü, ürünlerin enerji verimliliği etiketlerinin doğruluğunu test eden ATLETE (Appliance Testing for Energy Label Evaluation) Projesi‘nde tüm ölçüm ve testleri başarıyla tamamladı.

Beko Ürünlerinin Atlete Projesi‘nde Deklarasyon Doğrulukları Belgelendi
Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası çerçevesinde 12 Nisan 2011 tarihinde Brüksel‘de yapılan ATLETE Konferansı‘nda sonuçları halka duyurulan projede, Arçelik A.Ş.‘nin uluslararası markası Beko, ürünlerinin doğru etiketlendiğine ilişkin deklarasyona uygun bulunan ender birkaç markadan biri oldu.

Proje kapsamında 40 üretici firmaya ait 80 buzdolabı ve soğutucu ürününün incelendiği değerlendirmelerde, ürünler, ‘enerji tüketimi‘, ‘enerji sınıfı‘, ‘iklim sınıfı‘, ‘dondurma kapasitesi‘ ve ‘sıcaklık yükselmesi‘ kategorilerinde test edildi ve buzdolabı net hacimleri de ölçülerek kontrolleri tamamlandı.

ATLETE projesi kapsamında seçilen üretici firmalara ait 80 adet üründen 58‘i için tüm test ve kontroller yapıldı. Testleri tamamlanan ürünlerin yüzde 53‘ünde enerji etiketinde yazılı bilgiler ile test sonuçları arasında uyumsuzluk tespit edildi. Buna karşın, Beko‘nun proje için seçilen (Beko CSA 24002, Beko FSA 21300 ve Beko TLDA 521) 3 ayrı model buzdolabına ait tüm ölçüm ve testler olumlu sonuçlandı.

Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu konuyla ilgili olarak, "Teknoloji ve Ar-Ge faaliyetleri bizim için son derece büyük önem taşıyor. Bu alanda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ar-Ge odaklı çalışmalarımız sayesinde ‘en‘leri ve ‘ilk‘leri üretmeyi sürdürüyoruz. Hem ürünlerimizde hem de üretim tesislerimizde verimlilik çalışmalarımızı ve çevre duyarlılığımızı en üst düzeye taşıdık. Dünyanın en az enerji harcayan çamaşır makinesi,

buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi ve çamaşır kurutma makinesini ürettik. Ürünlerimiz çevreci yaklaşımı ve teknolojik özellikleriyle hem ulusal hem de uluslararası arenada birçok ödüle layık görüldü, birçok testi başarıyla geçti" dedi.

Sektörde adil rekabet için doğru etiketlemenin önemine dikkat çeken Levent Çakıroğlu, tüketici haklarını her zaman gözettiklerini, doğru ürün etiketlemesinin de en temel tüketici haklarından biri olduğunu söyledi. Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arçelik A.Ş., tüm markalarıyla müşterileri nezdinde çok köklü bir itibara sahiptir. Bu itibarı sürdürmek için müşteri memnuniyeti ve tüketici hakları çok dikkat ettiğimiz konuların başında gelmektedir. ATLETE Projesi de bu anlamda önem verdiğimiz ve desteklediğimiz projelerden biri. Tüm işletmelerimizde bütün ürünlerin test süreçlerini hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Doğru etiketlemeye büyük önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını almak bizi gururlandırıyor."

Kaynak: İHA