Hekimlerin Kan Kaybettiği İddiası

MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, "Türk hekimleri son zamanlarda birçok konuda kan kaybediyor" dedi.

Tokat Tabipler Odası‘nın kurucusu olan MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, MHP Tokat Milletvekili Adayı Cahit Açıkkapı ile birlikte Tabipler Odası‘nı ziyaret etti. Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Osman Kara, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, MHP‘li Doğru ise ziyarette hekimlerin sorunlarına değindi. 19-20 Nisan tarihleri arasında Türk Tabipler Birliğinin yapacağı eylemi desteklediklerini ifade eden Doğru, "Türk hekimleri son zamanlarda birçok konuda kan kaybediyor. Hekimlerin almış

oldukları ücretler yetersiz. Hekimlerin çalışma şartları çok ağır. Hekimler artık iş güvencesini de talep eder hale geldiler. Emeklilik döneminde almış oldukları ücretler geçinmesini temin etmeyen ücretler. Nerdeyse emekli olan bir hekim tekrar çalışmak konumuna geliyor. Hekimlerimize bu anlamda daha duyarlı olmalıyız" dedi.

MHP‘li Doğru, hekimler hakkında haklı haksız birçok dava açıldığını ileri sürerek, "Dolayısı ile hekimlerin bu konuda haklı olduğunu düşünüyoruz. Türk halkının da onlarla beraber olduğunu düşünüyorum. Şu anda sağlıkta çok önemli yapılması gereken bir diğer konu ise herkesin ücretsiz bir şekilde sağlık güvencesi içerisinde bulunması gerekiyor. Katkı payları çok ağır konumlara geliyor. Vatandaş ödeyemiyor, dolayısı ile kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Emekli Jin. Opr. Dr. Şaban Dönmezoğlu ise 43 yıl çalışıp emekli olduğunu ve şu an bin 300 TL maaş aldığını belirterek doktorların içinde bulunduğu durumu dile getirdi. MHP‘li Doğru ise tüm emeklilerin sesinin duyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA