Çankırı Pomem Yeni Eğitim-Öğretim Dönemine Başladı

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) onuncu eğitim-öğretim dönemine 247 öğrenci ile başladı.

Törene Vali Şemsettin Uzun, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Çankırı Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Duvan, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Askerlik Şube Başkanı Sinan Melül, Çankırı Müftüsü Arslan Türk katıldı. POMEM müdürü Sami Korkmaz, yeni dönemde 247 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, bugüne kadar 2 bin 112 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Korkmaz, polis teşkilatında son yıllarda köklü değişiklikler olduğunu belirterek, ‘‘Projeli çalışma mantığı

teşkilatımıza yerleştirildi. Toplum destekli polis öncülüğünde bir çok sosyal projenin içinde polislerimiz yer almaya başladı. Bunlar çok güzel şeyler ama teşkilatımızın asıl amacı güvenlik. Bu güvenliği sağlayacak öğrenciler yetiştirmeliyiz. Öğrenci yetiştirmek zor iş. Okullarımızda mesleki bilgiyi vermeye çalışıyoruz. Bu konuda çok fazla zihni çaba sarf ediyoruz‘‘ şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, öğrencilere ilk derslerini vererek, polislik mesleğinde hukukun öneminden bahsetti.

Kaynak: İHA