Arızlı Irak Konutları'ndan Çıkmak İstemeyen Bir Kişi Kendini Yaktı

Kocaeli Arızlı Konutları'nda ikamet eden ve evlerinde çıkmak istemeyen bir kişi kendini yaktı. Yaralı, komşularının ilk müdahalesinin ardından sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Arızlı Irak Konutları'ndan Çıkmak İstemeyen Bir Kişi Kendini Yaktı
Kocaeli Arızlı Konutları’nda ikamet eden ve evlerinde çıkmak istemeyen bir kişi kendini yaktı. Yaralı, komşularının ilk müdahalesinin ardından sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından Kocaeli Valiliği tarafından yaptırılan ancak taksitlerini ödemedikleri gerekçesiyle sahibi olamadıkları için binalardan tahliye edilmesine karar verilen Arızlı Irak Konutları‘nın sakinleri, yerel mahkemenin ‘tahliye‘ kararına karşı eylem başlatmıştı. Geçtiğimiz gün evinin çatısına çıkıp kendilerini yakacaklarını söylen Arızlı sakinlerinden biri dediğini yaptı. Basın açıklaması yapan Recep Uğur isimli bir kişi üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar oluşan Uğur hemen hastaneye kaldırıldı. Uğur’un yakınları ve komşuları olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Uğur‘un kendisini yakmasından sonra da bir bayan çatıya çıkarak benzin içti. Bölgede gerginliğin artması üzerine takviye polis kuvveti gönderildi.