Patlamada Ölen İtfaiye Eri Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir‘in Karabağlar ilçesinde dün meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren itfaiye eri Ozan Afşar (35) son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir‘in Karabağlar ilçesinde, Niyazi Odabaşı‘na ait parke ve laminat imalatı yapılan depoda, patlama sonucu çıkan yangına müdahale eden ve üzerine laminat parke devrilerek hayatını kaybeden itfaiye eri Ozan Avşar için cenaze töreni düzenlendi. İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı ve 110 AKS Merkezi‘nde düzenlenen cenaze törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir 1. Bölge

Milletvekili adayı Oğuz Oyan ve itfaiye personeli ile Ozan Afşar‘ın eşi Gizem Afşar ve küçük kızı Eda Afşar ile yakınları katıldı.

Ozan Afşar‘ın şehit olduğunu belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç; "Yaşanan patlamada olay yerine ulaşan 5 kişilik ilk itfaiye personelinden Ozan Afşar aldığı ağır darbe sonucu yaşamını yitirmiştir. Ozan kardeşimiz yaşanan patlamada şehit olmuştur. Muhtemelen atölyedeki diğer 4 işçi de yaşamını yıitirmiştir. İtfaiyecilik zor bir meslek. Ancak, İzmir itfaiyesi gerek yangınlar da gerek acil kurtarma olaylarında üzerine düşen görevi sonuna kadar en iyi şekilde icra ediyor" dedi.

Afşar‘ın babası Salim Afşar ise emekli istihdam subayı olduğunu ve itfaiyecilik mesleğinin öneminin farkında olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "İtfaiyecilik zor bir görev.1960‘lı yıllardan beri ben de bizzat kendim içerisinde bulundum.Oğluma son görev olarak yapılan cenaze töreninde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından Ozan Afşar‘ın cenazesi itfaiye aracına konularak Balçova Uğur Camii‘ne götürüldü. İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna

uğurlandı.

Avşar‘ın altı yıldan bu yana itfaiyede çalıştığı, bir süre önce baba olduğu ve üniversite mezunu olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA