İzmir‘de Patlamada Ölen Ve Kayıp Olanların Hayat Hikayeleri Yürek Burktu

İzmir‘in Karabağlar ilçesinde çelik kapı imalathanesinde ilk belirlemelere göre gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama ve yangında ölen iki işçinin cesedine ulaşıldı. İtfaiye eri ile birlikte ölü sayısı 3‘e yükseldi. Halen kayıp olan iki işçiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

İzmir‘in Karabağlar ilçesinde çelik kapı imalathanesinde ilk belirlemelere göre gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama ve yangında ölen iki işçinin cesedine ulaşıldı. İtfaiye eri ile birlikte ölü sayısı 3‘e yükseldi. Halen kayıp olan iki işçiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

    Patlama ve sonrasında çıkan yangında hayatlarını kaybeden itfaiye eri Ozan Avşar, işçiler Mustafa Demirala, eniştesi Yener Erbaş ile halen kayıp olan Harun Cirit ve Mustafa Kurt‘un, sonları gibi hayat hikayeleri de acı dolu. İfaiye eri Ozan Avşar‘ın, arkeolojiyi bitirdiği halde iş bulamadığı için 6 yıl önce itfaiye eri olduğu, Demirala ve Erbaş‘ın, ortak işlettikleri işyerinin iflas etmesinin ardından 1.5 yıl önce arka arkaya yeni bir yaşam kurmak umuduyla İzmir’e göç ettikleri, Mustafa Kurt‘un 8 yaşıdaki kızı Asiye‘nin böbrek yetmezliği rahatsızlığıyla nedeniyle mücadele verdiği, Harun Cirit‘in ise 4 yıl önce trenin çarptığı kamyonete binmeyerek ölümden kurtulduğu öğrenildi.

İzmir‘in Karabağlar ilçesinde 5900 sokak numara 14/A‘da bulunan çelik kapı imalathanesinde öğlen saat 13.00 sıralarında patlama meydana geldi. İlk belirlemeye göre patlamanın, iş yerinin arka tarafında bulunan depo kısmında oluşan gaz sıkışması ve basıncın, iş yerinin önünde, içerisinde tiner bidonları bulunan park halindeki 35 AVB 62 plakalı minibüsü etkilemesiyle yaşandığı belirtiliyor. Patlamanın ardından, minibüs, yaklaşık beş metre ileri fırlayıp takla atarken, iki araç ve iş yeri alevler içinde kaldı. Bu sırada alevler yan taraftaki parke dolu depoya da sıçradı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibi içinde yer alan Ozan Avşar (35), Tancu Kardaş (41) ve Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin üzerlerine devrilmesiyle yaralandı. İtifaiye erleri Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi.

    Kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden itfaiye görevlisi Ozan Avşar‘ın Arkeoloji Bölümü mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için 6 yıl önce itfaiye daire başkanlığında göreve başladığı öğrenildi. Avşar, evliydi ve 9 aylık bir bebek babasıydı.

    Patlama sırasında çelik kapı imalathanesinin zemini ve duvarları çöktü. İtfaiye ve Sivil Savunma ekiplerinin gece boyunca yürüttüğü arama çalışmaları sonucu iş yerinde çalışan ve kayıp oldukları bildirilen işçilerden ilk olarak Mustafa Demirala‘nın (32), gece yarısına doğru da aynı yaştaki Yener Erbaş‘ın cesetleri enkaz altından çıkartıldı. Adli Tıp Kurumu‘na götürülen ve yakınları tarafından teşhis edilen Yener Erbaş‘ın, Mustafa Demirala‘nın eniştesi olduğu belirtildi. Demirala ile Erbaş‘ın yaklaşık bir buçuk yıl önce ortak oldukları Gaziantep‘deki iş yerinin iflas etmesi üzerine yeni bir hayata başlamak için aileleriyle birlikte İzmir‘e yerleştikleri öğrenildi. Patlama yaşanan iş yerine ilk olarak Mustafa Demirala‘nın işe başladığı, daha sonrada Yener Erbaş‘ı yanına aldığı öğrenildi.



2 YAŞINDAKİ KIZININ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞ

Enkaz altında kaldıkları tahmin edilen Harun Cirit ve Mustafa Kurt‘u arama çalışmaları halen sürüyor. Sivil Savunma ekipleri, patlama sonrası duvarı ve zemini çöken iş yerinde yürüttüğü arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Evli ve 2 yaşında Hacer isminde bir kız çocuğu babası olan Harun Cirit‘in yaklaşık 2 yıldır aynı iş yerinde çalıştığı öğrenildi. Cirit ailesinin geçtiğimiz günlerde kızları Hacer‘in doğum gününü kutladıkları ortaya çıktı.

    Harun Cirit‘in, 4 yıl önce son anda binmekten vazgeçtiği kamyonetin hemzemin geçitte trenin altında kaldığı ortaya çıktı. Ölenlerin olduğu kazadan Cirit‘in bu şekilde kurtulduğu kaydedildi.

    Enkaz altından kurtarılmaya çalışılan Mustafa Kurt‘un ise 8 yaşındaki kızı Asiye‘nin yaşaması için mücadele ettiği öğrenildi. Kurt‘un, doğuştan böbrek yetmezliği bulunan kızı için büyük üzüntü yaşadığı ve haftada iki gün kızını diyalize götürdüğü öğrenildi.

    Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu‘ndan alınan itfaiye eri Ozan Avşar için İtfaiye Daire Başkanlığı‘nda tören düzenlendi. Avşar, ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.